Sevilla rescrie istoria: a luat a treia oară consecutiv Liga Europa

Ultima actualizare:

    FC Sevilla a cucerit a treia oara consecutiv Liga EuropeiFOTO: AP
FC Sevilla a cucerit a treia oara consecutiv Liga EuropeiFOTO: AP

FC Sevilla este stăpâna absolută a Ligii Europa! Formația spaniolă a cucerit trofeul, după o revenire senzațională în fața celor de la Liverpool, pe care i-a învins cu scorul de 3-1.

Disputată la Basel, finala celei de-a doua competiții europene intercluburi a avut toate ingredientele unui meci mare. Răsturnări de situație pe tabelă, faze spectaculoase, goluri de manual. Din păcate, și o bătaie între fani chiar pe stadionul St. Jakob-Park, înaintea dluierului de start, potolită din fericire rapid de forțele de ordine. Prima repriză a aparținut englezilor, care înainte de a deschide scorul în minutul 35 prin Sturridge, au ratat câteva ocazii importante. Și după superbul gol marcat de golgheterul lui Liverpool - șut de la marginea careului, din ”prima” – tot britanicii au dominat, ba chiar au înscris o dată, în minutul 38, golul fiind anulat pe motiv de ofsaid. Fanii ”cormoranilor” aveau toate motivele să cânte și să spere.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru Sevilla și îngrozitor pentru Liverpool. Doar 19 secunde trecuseră din repriza secundă, că spaniolii au și egalat. Autorul golului a fost Gameiro, care a trimis în poartă din interiorul careului. Debusolați, cei de la Liverpool parcă au uitat tot ce au învățat și următoarele două goluri le-au primit firesc. Pentru că de fiecare dată trebuie să existe un erou, acesta a purtat numele lui Coke. Căpitanul Sevillei a marcat de două ori, în minutele 64 și 70, și evident că nimic nu mai era de făcut. Sevilla a cucerit pentru a treia oară consecutiv trofeul Ligii Europa (și a cincea oară în ultimii 10 ani), rescriind istoria – e prima formație care reușește o asemenea performanță - și dovedind că este, cu adevărat, stăpâna acestei competiții. Iar victoria a confirmat încă o dată supremația fotbalului spaniol în Europa, căci, să nu uităm, pe 28 mai, Real Madrid și Atletico Madrid, vor disputa finala Ligii Campionilor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net