Serie A s-ar putea încheia cu meciuri disputate numai la Roma

lazio-juventus-gettyimages-1187012350.jpg

Sergej Milinkovic Savic își dispută balonul cu Blaise Matuidi într-un derby Lazio - Juventus, pe Stadio Olimpico din Roma
Sergej Milinkovic Savic își dispută balonul cu Blaise Matuidi într-un derby Lazio - Juventus, pe Stadio Olimpico din Roma
Foto: Guliver / GettyImages

Meciurile ar urma să se dispute în decurs de 45 de zile, fără public și ziariști. Cele 20 de echipe participante la prima ligă de fotbal a Italiei studiază acum propunerea de a încheia ediția 2019/2020 a campionatului disputând meciurile numai la Roma, cu porțile închise.

Potrivit publicației britanice ”Daily Mail”, federația de fotbal din Peninsulă caută soluții pentru ca Serie A să ajungă la final. Întreruptă după runda cu numărul 26, la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de Covid-19, prima ligă din Peninsulă ar fi trebuit să se încheie în 24 mai. Adică mai devreme decât de obicei pentru a permite ”Squadrei Azzurra” să pregătească participarea la Euro 2020. Cum au mai rămas de disputat douăsprezece etape din Serie A, oficialii speră ca aceastea să se desfășoare într-un interval de 45 de zile. Ceea ce ar însemna ca fiecare formație să dispute câte un meci la patru zile. 
Federalii italieni doresc să ducă această ediție la final din mai multe motive. În primul rând, diferența dintre prima și a doua clasată, Juventus, respectiv Lazio, este de doar un punct. Așadar, nu avem un lider detașat pentru a fi declarat campion înainte de termen. În al doilea rând, suspendarea definitivă a campionatului ar lăsa nerezolvată și problema echipelor retrogradate în Serie B, respectiv a celor promovate de acolo... Și mai este și avertismentul lansat de UEFA, care a cerut federațiilor și ligilor naționale de fotbal să nu suspende campionatele. 
Roma dispune de toate facilitățile pentru a găzdui finalul de campionat. În afară de Stadionul Olimpic, acolo există alte câteva arene ce pot găzdui meciuri mai ales în contextul în care acestea se vor disputa fără spectatori. Poate fi amintit Stadio ”Flaminio”, folosit la meciurile echipei de rugby a Italiei. De asemenea, capitala Italiei are suficiente locuri de cazare pentru echipe, dar și baze de antrenament. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1