Selecționerul Rădoi și-a regăsit „stânca”. Tudor Băluță reintră în circuit

Ultima actualizare:

    Băluță, prezentat oficial la Den Haag
Băluță, prezentat oficial la Den Haag

Împrumutul lui Băluță de la Brighton la Den Haag e cea mai bună veste a începutului de an pentru selecționerul naționalei.

După jumătate de an de chin la echipa secundă a englezilor de la Brighton, masivul mijlocaș central Tudor Băluță și-a găsit echipă unde să joace constant. Cel mai fericit e selecționerul Rădoi, care îl vede titular în barajul de foc cu Islanda din martie.

Mirel Rădoi și Tudor Băluță au lucrat împreună la naționala de tineret, „închizătorul” de 20 de ani fiind unul dintre artizanii cu care tricolorii mici au ajuns în semifinale la Euro 2019. Încă înainte de turneul final, Băluță fusese vândut de Viitorul lui Hagi la gruparea de primă ligă engleză Brighton, în schimbul unei sume considerabile, de aproximativ trei milioane de euro. Astfel, existau toate condițiile pentru ca Tudor Băluță să explodeze în fotbalul mare din Anglia, dar lucrurile n-au stat deloc așa. Din contră, staff-ul tehnic al britanicilor l-au exilat pe român la formația secundă (Under 23), singura sa prezență pe teren într-un meci oficial la echipa mare a lui Brighton fiind la un meci din Cupa Ligii, fără o miză deosebită. Ca urmare, chiar dacă Tudor Băluță a fost titular în meciurile naționalei lui Contra cu Suedia și Spania din preliminariile Euro 2020, lipsa meciurilor în picioare s-a văzut.

Între timp, noul selelecționer Mirel Rădoi a lăsat de înțeles că nu va merge pe aceeași linie și că va folosi doar jucătorii în formă, iar situația lui Băluță era una care îl săcâia enorm. Acum, după ce mijlocașul a plecat împrumut de la Brighton în campionatul Olandei, la Den Haag, Mirel Rădoi așteaptă ca Băluță să revină la forma de anul trecut. Împotriva selecționerului e doar timpul foarte scurt până la barajul pentru Euro cu Islanda de la 26 martie. Totuși, dacă Tudor Băluță va evolua meci de meci la Den Haag,sunt șanse mari ca el să fie titular la Reykjavik, cu atât mai mult cu cât e o soluție indicată împotriva unor adversari cu o forță fizică deosebită. „Băluță e ca o stâncă, e piatră, nimeni nu-i ia mingea”, spunea Gigi Becali despre Tudor Băluță în momentul în care s-a gândit să-l repatrieze la FCSB.

De la o echipă de mijlocul clasamentului în Anglia (Brighton), Tudor Băluță va evolua acum la o grupare aflată în mare suferință în prima ligă batavă. După 18 etape scurse din campionatul Olandei, Den Haag e pe locul 17, penultimul, și se va lupta în primăvară pentru evitarea retrogradării. Băluță n-a scăpat însă de tot de englezi, antrenorul galben-verzilor fiind britanicul Alan Pardew, fost tehnician în Premier League.

Tudor Băluță îl va regăsi în Olanda pe Răzvan Marin, fostul său coleg de la Viitorul și de la loturile echipelor naționale. Nu se știe însă dacă Marin va mai rămâne la Ajax Amsterdam la finalul lunii ianuarie, când se încheie perioada de transferuri, „lăncierii” aflându-se în discuții avansate cu belgienii de la FC Bruges pentru un împrumut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net