Selecționerul Daum: "Preiau România foarte motivat. Vreau să atacăm mereu"

Ultima actualizare:

    Cristoph Daum a fost validat ca antrenor al naționalei de fotbal a RomânieiFoto: Getty
Cristoph Daum a fost validat ca antrenor al naționalei de fotbal a RomânieiFoto: Getty

Răzvan Burleanu, președintele FRF, l-a prezentat oficial pe noul selecționer al echipei de fotbal a României, neamțul Cristoph Daum. Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal l-a validat pe Daum în postura de antrenor al naționalei.

În conferința de presă de joi, 7 iulie, Burleanu a declarat: "Modelele olandez, german și belgian au fost cele spre care ne-am îndreptat atenția. Am ales un selecționer care să ne ajute să ne calificam la Campionatul Mondial din 2018 și să ne sprijine în reconstruirea fotbalului românesc. Suntem foarte bucuroși să-l avem pe noi pe Cristoph Daum. Unul dintre cei mai titrați tehnicieni a devenit selecționerul României. Avem un expert în ceea ce înseamnă revenirile rapide. Vreau să mă înțelegeți foarte bine. Ne interesează Campionatul Mondial din 2018 și cel European din 2020, dar cel mai mult ne interesează construirea unei noi echipe naționale cu un joc apreciat de suporterii români. Vrem rezultate pe termen mediu și lung. Ne-am dorit un profesionist care să ne ajute să reconstruim fotbalul românesc."

Cristoph Daum a continuat șirul declarațiilor și a spus că este mândru și motivat de noua poziție.

"Am avut o experienţă îndelungată în fotbal şi faptul că am ajuns în România mă bucură foarte mult. Sunt foarte motivat în colaborarea mea cu FRF. Este o onoare şi o responsabilitate să dau tot ce am mai bun pentru fotbalul românesc.

Munca din fotbal e mai frumoasă când vin succesele. Vrem să avem succes în colaborarea noastră şi să obţinem cele mai bune rezultate şi calificarea la CM 2018. Pentru asta, trebuie să fim uniţi pe teren şi în afara lui, să existe ideea de solidaritate. Avem nevoie de respect, reguli clare şi disciplină.

Vom ataca întotdeauna. Ne dorim să controlăm jocul, să avem mereu iniţiativa. Pentru asta, avem nevoie de minge. Dacă o pierdem, trebuie să o recâştigăm prin ajutorul tuturor. Am nevoie de jucători puternici din punct de vedere fizic, dar şi tactic şi mental. Am să cer mult de la toată lumea, dar voi face acelaşi lucru şi de la mine. Îmi voi dedica munca din fiecare zi scopului de a aduce succes fotbalului românesc. Cer fiecărui jucător şi colaborator angajament total. Suntem aici pentru a ne stimula reciproc pentru a obţine cele mai bune rezultate şi performanţe. Putem obţine asta doar printr-un efort de echipă şi prin încredere reciprocă", a declarat cel care a preluat frâiele echipei de la Anghel Iordănescu.

Burleanu a mai precizat că obiectivul lui Daum este calificarea la CM 2018, dar și-ar dori să continue colaborarea și pentru preliminariile și turneul final de la CE 2020.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net