Secretele lui Lacina Traore, eroul celor de la CFR Cluj

Ultima actualizare:

    Lacina Traore a marcat contra Craiovei primul gol de la revenirea la CFR ClujFOTO: Inquam Photos
Lacina Traore a marcat contra Craiovei primul gol de la revenirea la CFR ClujFOTO: Inquam Photos

CFR Cluj a câștigat cu scorul de 2-0 derby-ul ultimei etape a turului Ligii 1, iar la final toată lumea nu vorbea decât de reușita lui Lacina Traore, jucător care nu doar că a deschis scorul în minutul 70, dar a marcat și primul gol pentru ardeleni după opt ani! Click! vă prezintă 3 lucruri mai puțin cunoscute despre atacantul ivorian.

A fost descoperit pe stradă. Povestea lui Lacina Traore pare ruptă din filme. În 2008, președintele de atunci al ceferiștilor, Iuliu Mureșan, s-a dus special în Coasta de Fildeș pentru a ”ochi” câțiva jucători. A asistat la mai multe jcouri organizate chiar pe străzi și l-a descoperit pe atacantul ce a avea să devină cel mai scump transfer din istoria clubului. Deși a fost transferat la 17 ani, el a putut juca pentru CFR abia după ce a împlinit 18. A evoluat la Cluj din 2008 în 2011, perioadă în care a ucat în 61 de meciuri și a marcat 19 goluri.

Dacă nu era fotbalist, ar fi devenit croitor. Așa cum dezvăluia acum 9 ani Iuliu Mureșan, dacă nu ar fi devenit fotbalist, Traore ar fi ajuns croitor. Aceasta este meseria pe care tatăl lui îl obligase să o învețe, necrezând că băiatul înalt de 2,03 metri are vreo șansă cu fotbalul. El provine dintr-o familie foarte numeroasă, având 17 frați și surori. Pe toți a reușit să-I ajute după ce a ajuns fotbalist profesionist, în carieră el trecând, în afară de CFR Cluj și Kuban Krasnodar, pe la echipe ca Anji Mahachkala (care a dat pe el 18 milioane de euro!), Monaco, Everton sau TSKA Moscova.

Îl consideră pe Dan Petrescu ”tatăl lui”. Cariera lui Traore este strâns legată de antrenorul Dan Petrescu. "Dan Petrescu m-a ajutat mult la Kuban, îl cunosc foarte bine, pentru el am venit la CFR Cluj , e tatăl meu, mă ajută şi va fi din ce în ce mai bine”, a declarat fotbalistul. Tehnicianul i-a dat acum o mână de ajutor, aducându-l la CFR deși nimeni nu mai credea în el. ”M-a sunat, m-a rugat să-l primesc la echipă, sincer nu eram prea sigur de decizie pentru că nu mai jucase de multă vreme, am zis că este ex-fotbalist. A venit, a dat teste peste teste, nu era bine, a început să fie mai bine, a zis că dacă nu-l ajut, se lasă de fotbal!”, a declarat ”Bursucul”. Românul îl știe pe Traore din 2011, de când l-a transferat de la CFR la Kuban Krasnodar, rușii oferind pe el atunci 6 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net