Se propune accesul spectatorilor la finala Cupei României la fotbal. Persoanele vaccinate vor putea intra în arenă

stadion-ilie-oana-111rps_7687.jpg

Stadionul ”Ilie Oană” va găzdui finala Cupei României la fotbal
Stadionul ”Ilie Oană” va găzdui finala Cupei României la fotbal
Foto: sportpictures.eu

Vicepremierul Dan Barna a declarat, astăzi (vineri, 7 mai), la Sibiu, că se intenţionează permiterea accesului spectatorilor la un meci din Cupa României, însă în număr limitat şi cu condiţia ca ei să fie vaccinaţi împotriva COVID-19. USR PLUS a adăugat că meciul avut în vedere este finala Cupei României, programată în 22 mai.

Confruntarea se va desfăşura pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, cu o capacitate de 15.000 locuri. Potrivit news.ro, USR PLUS a transmis că, în cadrul şedinţei Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, s-a propus permiterea accesului spectatorilor care fac dovada vaccinării cu ambele doze pe stadion în cadrul finalei Cupei României la fotbal. ”Evenimentul va fi cu titlu experimental, în perspectiva organizării Euro 2021, iar accesul pe stadion va fi permis până la maxim 50% din capacitate”, a transmis USR PLUS. 
Săptămâna viitoare se vor desfășura partidele retur din semifinalele Cupei României la fotbal: Dinamo – Astra Giurgiu (11 mai, ora 20.15 - 0-1 în tur) şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova (12 mai, ora 20.30 - 0-3 în tur). 
Pe de altă parte, USR PLUS a propus Comitetului Interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, reunit, astăi, în şedinţă, două seturi de măsuri menite să readucă sportul românesc, şi el grav afectat în aceste luni de pandemie, mai aproape de revenirea la normalitate. Propunerile au fost formulate de deputatul USR PLUS Tudor Pop, preşedinte al Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, alături de vicepremierul Dan Barna. „Eliberăm sportul de COVID-19! Acesta nu este un slogan, ci o aspiraţie realistă având în vedere impactul campaniei de vaccinare din România. Sportul a suferit deja prea mult în acest an şi jumătate, iar acum avem în sfârşit instrumentele să schimbăm în bine această stare de fapt. Cred cu tărie că putem aduce sportul românesc şi mai aproape de revenirea la normalitate, de aceea am lansat o invitaţie întregii mişcări sportive naţionale pentru a se alătura şi sprijini acest demers. Totodată, cred că mişcarea sportivă din România trebuie sprijinită şi susţinută mai mult si mai clar de către actuala coaliţie de guvernare în depăşirea problemelor financiare şi organizatorice generate de pandemie. Astăzi, am făcut un pas hotărât în această direcţie”, declară deputatul USR PLUS Tudor Pop.
Măsurile propuse de USR Plus:
- Permiterea accesului în baze sportive a persoanelor vaccinate cu ambele doze şi a celor cu rezultat negativ în urma unui test RT-PCR efectuat în ultimele 24 de h.
- Impunerea aceloraşi condiţii de acces (vaccinare sau test RT-PCR negativ efectuat în ultimele 24h) şi personalului organizator în baza sportivă în ziua competiţiilor sportive; fără respectarea acestei reguli, structura sportivă gazdă nu va putea permite accesul spectatorilor în tribune.
- Anularea obligativităţii efectuării de teste pentru detectarea COVID-19 în cazul membrilor staff-urilor tehnice şi sportivilor care s-au vaccinat cu ambele doze.

Loading...