Se pregăteşte pentru lot cu «bestia» Adebayor

17-sport-2-col.-lato.jpg

Latovlevici se va prezenta mâine la reunirea echipei naţionale

Christoph Daum a fost de multe ori criticat pentru selecţia jucătorilor din această zonă, dar Superliga turcă e tot mai competitivă, iar acest lucru e demonstrat de meciul de duminică (19 martie).

Neamţul a chemat la lot pentru decisivul meci cu nordicii un fundaş de la Karabukspor, pe Iasmin Latovlevici. Înainte de drumul spre Mogoşoaia, locul 7 în clasament are meci mare la Istanbul, cu revelaţia Basaksehir, locul doi, peste Galatasaray şi Fenerbahce. La gazde străluceşte africanul în vârstă de 33 de ani, Emmanuel Adebayor, un jucător cu o poveste de viaţă extraordinară. Atacantul care în 2011 a ajuns să coste 30 milioane €, bani plătiţi de Manchester City lui Arsenal, n-a putut să meargă până la vârsta de patru ani. Mama lui a colindat toată Africa pentru un leac, dar n-a găsit şi s-a refugiat în credinţă. Primii paşi a reuşit să-i facă atunci când nişte copii au şutat mingea în biserica unde el era întins pe jos, iar puştiul a reuşit să se ridice ca să le-o returneze. Fragilul Adebayor s-a transformat apoi total şi a devenit un superstar cu 250 de goluri în Premier League. Legăturile sale cu clanurile obscure din Togo l-au costat însă scump, chiar el spunând că dacă nu ar fi ajuns fotbalist probabil era criminal plătit pe străzile din Lome. Emmanuel a vrut să se sinucidă după ce fraţii lui i-au pus cuţitul la gât cerându-i toţi banii pe care îi încasase de la Tottenham şi a fugit departe, în stepele Anatoliei.

Tătăruşanu împotriva lui Stoian în Serie A

 

Duminică, Crotone, penultima clasată şi cu şanse minime de salvare de la retrogradare, la care este legitimat Adrian Stoian, primeşte vizita Fiorentinei lui Tătăruşanu. Gazdele au doar trei victorii în 28 de etape şi joacă doar pentru onoare. Toscanii mai speră la cupele europene şi vor să-i îngroape definitiv pe calabrezi. Stoian încearcă să-l învingă pe Tătăruşanu după ce etapa trecută a pierdut un alt derby românesc, 0-3 cu Napoli, la care Chiricheş a jucat 90 de minute.

Loading...
 
 

Citește și

  • E uşor să-i pui unui om o etichetă în funcţie strict de imagine sau de impresia pe care ţi-o creezi despre el privindu-l de la distanţă. De cele mai multe ori însă, ajungând în contact direct cu respectivul personaj, lucrurile se schimbă radical. Şi când vorbim despre selecţionerul Christoph Daum, cuvântul ”personaj” nu e deloc nepotrivit sau întâmplător. Un om care a avut suişuri şi coborâşuri atât în carieră, cât şi în viaţa personală, şi un destin care ar putea fi subiect de film.

  • daum, antrenor, nationala, Marcel Daum, contract, calificare, oferta, echipa club

    Antrenorul german Christoph Daum a fost adus la cârma naţionalei în vara anului trecut, având ca obiectiv calificarea la mondialul din Rusia, din 2018. La jumătatea preliminariilor, ”tricolorii” au mai mult şanse pentru un loc doi în grupă, care ar putea duce la baraj. Cu toate că rezultatele României nu au fost cele mai bune, selecţionerul neamţ nu duce lipsă de oferte.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1