Se întorc la pachet acasă? Obiective ratate pentru Dan Petrescu şi Olăroiu

Ultima actualizare:

    Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Pentru că şi-au ratat obiectivele pe care le aveau la Guizhou Hengfeng, respectiv Jiangsu Suning, cei doi antrenori români sunt în acest moment cu bagajele la uşă. Petrescu şi Olăroiu ar putea reveni astfel împreună în fotbalul românesc.

Ediţia 2018 a campionatului Chinei s-a încheiat deja pentru „Super-Dan” şi „Super-Oli”, în ciuda faptului că mai e o etapă de disputat. În ceea ce-l priveşte pe Dan Petrescu, el a retrogradat matematic cu gruparea din Guizhou, nereuşind să producă minunea pe care o aşteptau şefii clubului. Când a ajuns în China, echipa lui Petrescu era pe ultimul loc, cu şanse mici de salvare, astfel că „Bursucul” nu poate fi considerat principalul vinovat. Amiabil, tehnicianul român de 50 de ani îşi va rezilia contractul, asta pentru că în liga secundă nu se vor mai putea face investiţiile pe care Guizhou Hengfeng le-a făcut în această stagiune.

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Confirmarea oficială a despărţirii de Dan Petrescu va veni la finalul săptămânii, după ultima etapă. Cu aventura chineză încheiată, „Super-Dan” are cale liberă spre o revenire spectaculoasă în Liga I, poate chiar la CFR Cluj, echipa pe care a făcut-o campioană în sezonul trecut.

În aceste zile, lucrurile pot lua o întorsură nedorită şi pentru Cosmin Olăroiu, celălalt antrenor român din superliga chineză. În primăvară, „Oli” a preluat o echipă de top, Jiangsu Suning, fiind instalat cu surle şi trâmbiţe în locul celebrului italian Fabio Capello, care pierduse două dintre primele trei meciuri ale sezonului. În aceste condiţii, Olăroiu a avut tot timpul din lume să redreseze corabia şi să ducă echipa spre titlul mult dorit de Jiangsu Suning sau măcar să urce pe podium şi să se califice în Liga Campionilor Asiei. Cu un parcurs împiedicat, formaţia lui Olăroiu a pierdut treptat contactul cu echipele fruntaşe şi va termina pe locul cinci, la peste 20 de puncte de viitoarea campioană. Până azi, tehnicianul de 49 de ani mai avea o mică speranţă de a prinde poziţia a patra şi de a merge in extremis în Liga Campionilor cu condiţia ca echipa de pe trei să câştige la finalul lunii Cupa Chinei. Astăzi, după rezultatele din penultima etapă, acest colac de salvare a dispărut complet, astfel că Olăroiu va trebui să dea socoteală în faţa patronilor care au făcut investiţii de aproape 200 de milioane de euro în ultimul an. Dacă va deveni liber de contract, „Oli” va primi cu siguranţă un telefon de la prietenul Gigi Becali pentru a veni la cârma FCSB-ului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net