Se întâmplă şi-n Africa. Zeci de răniţi după Egipt - Algeria

Ultima actualizare:

    Egiptenii au creat numai probleme la meciul cu Algeria
Egiptenii au creat numai probleme la meciul cu Algeria

Africanii sunt poate la fel de pătimași ca europenii sau sud-americanii când vine vorba de fotbal. Trei fani algerieni au fost răniţi, sâmbătă, la Cairo, în timp ce câteva zeci de egipteni au atacat autobuzele care îi transportau de la stadion la hotel, după meciul dintre selecţionatele respective, precedat de o atmosferă tensionată şi câştigat de gazde, scor 2-0.

Atacatorii s-au postat la un baraj abandonat de poliţişti şi au verificat toate autobuzele care treceau, atacându-le violent pe cele în care se aflau algerieni.

Cel puţin patru autobuze au fost devastate astfel, iar zona respectivă a fost presărată cu sticlă de la geamurile sparte ale autovehiculelor. La câteva zeci de metri de locul incidentului se aflau patru camioane cu poliţişti, însă forţele de ordine nu au intervenit.

Vezi un rezumat al incidentelor dinainte și după meci

Trei suporteri algerieni au suferit răni uşoare şi doar un autobuz a fost atacat cu pietre, conform unui responsabil al serviciilor de securitate. "Geamurile autobuzului au fost sparte în totalitate, dar suporterii care se aflau în el au ajuns la hotelul lor", a declarat un martor.

image

Alte rapoartea anunță date diferite. Abderrahmane Chahine, purtător de cuvânt al Ministerului egiptean de Interne, a declarat că 12 egipteni şi 20 de algerieni au fost răniţi în incidente separate. Dintre aceştia, 29 au părăsit spitalul, iar 3 au rămas internaţi, ''într-un stadiu stabil''.

În ultimele săptămâni, suporterii celor două echipe naţionale şi-au adresat reciproc invective prin intermendiul internetului. În ciuda multiplelor apeluri la calm ale autorităţilor din cele două state, situaţia a rămas tensionată înaintea meciului.

Tensiunile au culminat, joi seara, cu atacul autocarului care a preluat echipa naţională a oaspeţilor, la sosirea în Cairo. Urmele agresiunilor au fost vizibile şi în timpul meciului, la trei algerieni care purtau pansamente pe cap în urma rănilor suferite.

Vezi aici imagini cu fotbaliștii algerieni plini de sânge

Spiritele s-au încins şi mai tare după ce mass-media şi serviciile de securitate egiptene au susţinut faptul că jucătorii algerieni au pus în scenă atacul respectiv. În replică, presa din Algeria a invocat o capcană a egiptenilor.

În această ambianţă rezultată, FIFA ceruse autorităţilor egiptene să asigure toate măsurile de securitate pentru meciul disputat sâmbătă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net