Se îndreaptă lucrurile în Anglia: celebrii «hooligans» s-au mai liniştit

Ultima actualizare:

În ediţia 2008-09 a campionatului englez, poliţia a efectuat 3.752 de arestări, în stadioane sau în apropierea lor, echivalent cu o arestare pe meci, fapt care înseamnă o reducere de două procente.

Cei 354 de fani arestaţi pentru incidente extrem de violente înseamnă o descreştere de cinci procente faţă de sezonul precedent.

''Huliganii au pătat în trecut jocul nostru naţional, dar acum oferim un exemplu pentru restul lumii, în felul în care asigurăm securitatea meciurilor la meciurile de fotbal'', a declarat ministrul David Hanson.

Pe lângă măsurile pe care le asigură forțele de securitate, se pare că și fanii englezii s-au mai cumințit. Drept dovadă sunt cifrele la capitolul conflicte produse de fani britanici în afara țării lor.

Cifrele arată că fanii englezi care merg în străinătate pentru a urmări meciuri de fotbal s-au comportat foarte bine. Din 105.000 de suporteri care au călătorit pe continent pentru 49 de meciuri din cupele europene, doar 30 de fani au fost arestaţi.

Cu adevărat o schimbare în bine și un exemplu pentru ultrașii din toate țările europene care adoptă tot mai mult o atitudine ostilă, îndreptată spre lupte de stradă și conflicte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net