Se desfiinţează şi FC Braşov

Ultima actualizare:

    Braşovul a jucat  în ultimul an  în Liga a II-aFoto: Mediafax
Braşovul a jucat în ultimul an în Liga a II-aFoto: Mediafax

Blestemul echipelor de tradiţie continuă, fiecare an fiind ultimul pentru cineva care nu mai poate continua! Acum e rândul “Stegarilor”.

FC Braşov a purtat în ultimul deceniu marca lui Ioan Neculaie, iar parcusul clubului a oscilat în funcţie de interesul acestuia. În 2015, omul de afaceri i-a băgat pe “Stegari” în insolvenţă pentru datorii de doar 6.500 de euro, iar mişcarea părea de atunci cusută cu aţă albă. În iarnă se vorbea deja de ce era mai rău, după câteva termene de judecată din care clubul a ieşit şifonat.

Doar promovarea în Liga 1 mai putea salva clubul, dar Ţălnar şi băieţii lui n-au reuşit-o. Juventus şi Sepsi le-au furat primele două locuri, iar UTA a câştigat în final şi bătălia pentru baraj. Astfel, soluţia e una singură, falimentul, pe Tineretului din Braşov urmând să joace de la anul, culmea, chiar nou promovata din Sfântu Gheorghe.

„Ce poţi să mai spui? Nu credeam că un club ca FC Braşov poate să ajungă în această situaţie dramatică. Am fost abandonaţi de toată lumea, chiar şi de Gigi Becali în care ne-am pus toate speranţele că va achita acea rată din transferul lui Chipciu. Îmi vine să plâng”, a spus antrenorul Cornel Ţălnar.

Astfel, Braşov intră în legendă alături de Rapid, FC Argeş, FC Bihor, Gloria Bistriţa, Sportul sau Progresul, doar câteva dintre celelalşte cluburi de tradiţie care au dispărut recent din fotbalul românesc.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net