Se apropie meciul cu Suedia. 7 întrebări pentru Cosmin Contra

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Selecționerul pregătește intens debutul în preliminariile Euro 2020, dar are în continuare multe dileme.

Până la meciul din Suedia de la 23 martie au rămas mai puțin de două luni, perioadă în care Cosmin Contra își va pune o sumedenie de întrebări privind tricolorii cu care va încerca să înceapă cu dreptul grupa preliminară.

Debutul de an a fost unul extrem de aglomerat pentru selecționer, care a urmărit de la fața locului, în Antalya, câteva amicale ale echipelor din Liga I, programându-și în același timp discuții și întâlniri cu stranierii aflați în vizorul său. La uşă bate testul primăverii pentru naţionala României, prima ,,dublă” din preliminariile Euro 2020, în deplasare cu Suedia (23 martie) şi acasă cu Insulele Feroe (26 martie). Bineînţeles, toate gândurile lui Contra se îndreaptă în special spre confruntarea cu formaţia nordică, una dintre contracandidatele la calificare.

*Va fi apt Chiricheş? După o complicată operaţie la genunchi, căpitanul obişnuit al naţionalei noastre urmează să reintre treptat în programul de pregătire al echipei italiene Napoli. Contra are nevoie însă ca Vlad Chiricheş să prindă vreo două-trei meciuri în picioare înainte de mijlocul lunii martie, lucru puţin probabil în contextul în care el era oricum rezervă la napoletani.

*Cine e fundaşul dreapta? La finalul săptămânii trecute, Contra l-a vizitat la Cremona, în Italia, pe Vasile Mogoş, un nume mai puţin cunoscut microbiştilor de la noi. Cum Mogoş e fundaş dreapta la Cremonese, se pare că ,,Guriţă” nu e complet mulţumit de Benzar (FCSB) şi Cristi Manea (CFR Cluj).

*Va fi în formă Florin Andone?Atacantul echipei engleze Brighton ar fi varianta ideală de atacant central pentru un meci în deplasare cu Suedia. Esenţială e însă forma sportivă pe care o va avea Andone peste o lună şi jumătate, ţinând cont că încă nu şi-a câştigat un loc de titular la Brighton, iar golurile sale vin cu ţârăita.

*Cât de bun e Budescu? Analizând statisticile, mijlocaşul lui Marius Şumudică de la Al-Shabab ar fi unul dintre cei mai în formă tricolori ai momentului. Cosmin Contra are dubii doar cu privire la calitatea adversarilor cu care Budescu se confruntă în Arabia Saudită, comparativ cu fotbalul european la nivel înalt.

*E o soluţie Latovlevici? Selecţionerul aşteaptă evoluţii consistente de la jucătorii ofensivi de bandă, dar nu e mulţumit deloc cu ceee ce vede. Dacă Alex Chipciu rămâne o variantă decentă pe partea dreaptă, Contra e îngrijorat de flancul stâng, acolo unde Mitriţă (Craiova) e mai mult cu gândul la un transfer afară, iar Maxim (Mainz) şi Rotariu (Alkmaar) au probleme la cluburi. O soluţie inedită a apărut din Turcia, de la Bursaspor, unde Iasmin Latovlevici a fost reprofilat mijlocaş ofensiv şi o face foarte bine.

*Cine îl ajută pe Răzvan Marin? Într-o formulă cu doi ,,închizători” (4-2-3-1), mijlocaşul de la Standard Liege e singurul punct fix. În rest, veteranul Pintilii e afectat de o accidentare, iar ,,rusul” Paul Anton (Samara) sau puştiul Băluţă de la Viitorul nu oferă prea multe garanţii.

*Ce pretenţii are Rădoi? Selecţionerul naţionalei de tineret va solicita cât mai mulţi jucători eligibili pentru pregătirea Campionatului European Under 21 din această vară, în martie tricolorii mici având două amicale tari, cu Spania şi Danemarca. Astfel, nume precum Paşcanu, Ianis Hagi, Puşcaş, Man, Tudor Băluţă, Cicâldău vor fi tot atâtea subiecte de negociere între Cosmin Contra şi Mirel Rădoi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net