Scandalos! De ce a ajuns ambulanța mai greu la Ekeng?

Ultima actualizare:

    Ambulanța nu a putut ajunge la timp pe teren pentru că i-a fost interzis să parcheze mai aproape de arenă
Ambulanța nu a putut ajunge la timp pe teren pentru că i-a fost interzis să parcheze mai aproape de arenă

Moartea fulgerătoare a fotbalistului Patrick Ekeng a șocat lumea fotbalului românesc. Ceea ce este însă cel mai tragic, este faptul că jucătorul ar fi putut fi salvat dacă salvarea ar fi ajuns la timp. Motivul pentru care aceasta a ajuns cu trei minute întârziere după ce Ekeng s-a prăbușit, este scandalos!

Jurnaliștii Gsp.ro au investigat cazul ambulanței care a întârziat să vină în ajutorul tânărului fotbalist și au aflat cu stupoare că acesteia i-a fost interzis să parcheze pe pista de atletism, de unde ar fi avut mult mai ușor acces pentru intervenție.

Aproape trei ani, Dinamo a avut contract Biomedica pentru asistență medicală și ambulanțe. Aceasta a refuzat să mai prelungească termenul contractului atunci când i-a fost interzis să mai parcheze ambulanțele pe pista de atletism în timpul meciurilor. Puls a luat locul Biomedica, dar cu condiția de a staționa autovehiculele în afara arenei, relatează sursa citată.

Adrian Ghiță, un suporter dinamovist, susține că a fost cel care a deschis poarta stadionului pentru a lăsa ambulanța să pătrundă pe teren când s-a petrecut tragedia. Mărturia sa despre situația din acele momente este de-a dreptul năucitoare:

"Eu vin de doi-trei ani la stadion, sunt nelipsit de acolo, ambulanța stă mereu sub peluza Cătălin Hîldan, în afara gardului închis. Este la 30 de metri de gazon, în linie dreaptă, la 10 metri de pistă. Era închis, eu am reușit să deschid, ceea ce m-a adus în vizorul jandarmilor care m-au luat la fugă! Că de ce deschid eu, cine sunt, să mă duc în tribună, la loc.

Cei de la Ambulanță, de la Puls, erau la șuetă, fumau la vreo trei metri, zic eu, de mașină. Erau cu stewarzii. Ei ar trebui să stea în mașină, conform protocolului, măcar unul dintre ei, gata să intervină imediat! Dar ei stau în ambulanță doar iarna, când e frig.

În rest, nu. Mai merg prin tribună, să se uite la meci, mai mănâncă semințe, mai fumează o țigară. Eu am prins doar ambulanțele de la Puls de când vin în tribună, acolo stau mereu. În afară. Mai este una care stă să o înlocuiască pe asta, dar ea staționează în afara stadionului. Aseară, a venit după vreo 5-10 minute", a declarat suporterul dinamovist în exclusivitate pentru Gsp.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net