Scandal monstru în Anglia. Wenger a refuzat să dea mâna cu Mourinho, iar portughezul şi-a aruncat medalia în tribună

Ultima actualizare:

    Managerii lui Arsenal şi Chelsea sunt în război totalFoto Click!
Managerii lui Arsenal şi Chelsea sunt în război totalFoto Click!

Duminică s-a jucat pe Wembley Arsenal - Chelsea, Supercupa Angliei sau Community Shield, cum o denumesc britanicii. Şocul dintre cele două echipe londoneze a fost câştigat de trupa lui Wenger, scor 1-0, datorită golului lui Oxlade Chamberlaine, dar lucrurile au degenerat la final.

Meciul ce deschide sezonul în Premier League, a cărei primă etapă va avea loc weekend-ul viitor, trebuia să fie o sărbătoare, mai ales că în afară de orgoliu, trofeul în sine n-avea nicio valoare. Totuşi, ambele echipe au dat totul, iar Arsenal a câştigat la limită, printr-o super-execuţie. Anglia, un tărâm al fair play-ului, s-a transformat însă apoi în ceva suburban, greu de tradus. Mai întâi, Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, a plecat direct la vestiare, înainte ca arbitrul să fluiere finalul, evitând să-l salute pe omologul său de pe banca lui Chelsea. Dacă iniţial s-a crezut că este vorba despre un accident, în virtutea euforiei, s-a demonstrat apoi că totul a fost premeditat. După premiere, Jose Mourinho s-a aşezat în faţa culoarului pe unde coborau jucătorii lui Arsenal cu medaliile de aur la gât şi i-a salutat pe toţi. Ultimul a venit Wenger, dar acesta a cotit-o prin spatele portughezului, refuzând să dea mâna cu el.

Arsenal a câştigat cu 1-0, gol Oxlade-Chamerlaine

Toată asistenţa a fost şocată, dar asta demonstrează încă o dată relaţia proastă dintre cei doi manageri. Aceştia s-au atacat reciproc şi înainte de Supercupă, iar Wenger se pare că s-a supărat cel mai tare. “Am făcut ceea ce statutul clubului meu și statutul meu ca manager cred că mă obligă să fac, să fiu acolo pentru învingători, să-i aștept într-un loc unde nu mă saluți doar dacă nu vrei să mă saluți. Fiecare jucător al lui Arsenal a venit în direcția mea, pentru că era cel mai simplu lucru pe care-l puteau face. Dacă alții n-au vrut să vină, nu e nicio problemă, nu e sfârșitul lumii”, a spus după meci Mourinho.

Puştiul care a prins medalia aruncată de Mourinho era şocat de norocul care a dat peste el
Puştiul care a prins medalia aruncată de Mourinho era şocat de norocul care a dat peste el

Ciudăţeniile de la Arsenal - Chelsea nu s-au oprit aici. Lăsat cu mâna întinsă de Wenger, Mourinho s-a enervat şi el. Portughezul a plecat glonţ spre vestiare, dar înainte să intre pe tunel a aruncat în tribună medalia de vicecampion primită la festivitate. A prins-o un puşti asiatic, care a înmărmurit când şi-a dat seama ce lucru de valoare ţine în mână.

Sâmbătă începe un nou sezon de Prmier League şi având în vedere această prefaţă, e clar că ne aşteaptă un război total pentru titlu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net