«Satana» dă piept cu «Sfântul»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Victor Piţurcă, poreclit "Satana", şi Fernando Santos, tehnician al cărui nume înseamnă "Sfinţi", vor fi adversari vineri pe stadionul Georgios Karaiskakis, însă şi-n viaţa privată cei doi sunt total diferiţi.

Familie. Dacă portughezul e un tip ataşat de familie şi timpul liber şi-l petrece întotdeauna alături de cei dragi, selecţionerul nostru nu dorea să-şi recunoască copilul avut cu Vica Blochina, cea care i-a fost amantă timp de 16 ani. După un proces lung şi teste ADN a reieşit că este tatăl lui Edan, dar "uită" să plătească pensia de 2.600 de euro lunar.

Credinţă. Santos e catolic şi nu lipseşte la slujba de duminică, în timp ce Piţurcă e poreclit Satana pentru adoraţia sa către numărul 666, combinaţie de cifre ce o purta la numărul de înmatriculare a maşinii şi se regăsea atunci când cineva dorea să-l apeleze pe telefonul mobil.

Banii. Tehnicianul grecilor e recunoscut pentru faptul că ajută nevoiaşi şi face donaţii către casele de copii, iar despre antrenorul nostru se ştie că nu e "mână largă". Pe lângă faptul că doar obligat de judecători a plătit pensia alimentară pentru Edan, el nu dă bani nici măcar apropiaţilor. Exemplu recent: nu a vrut să plătească pentru nunta fiicei sale şi era supărat că nici ea nici soţul ei nu lucrează şi el ar trebui să-i întreţină.

Vicii. Lusitanul de pe banca elenilor e descris de presă ca un tip liniştit, fără excese sau escapade nocturne. De partea cealaltă, e deja celebru episodul în care Piţi a fost arestat pe vremea lui Ceauşescu pentru că a fost prins jucând barbut sau cel în care cu o cameră video încorporată într-un pachet de ţigări trişa la masa de joc a unui cazinou.

Caracter. Selecţionerul adversarilor l-a reactivat pe Theofanis Gekas, atacantul de 33 de ani care nu mai jucase pentru echipa naţională de la începutul lunii iunie, dintr-un meci cu Lituania. Gekas e acum la o echipă fără pretenţii din Turcia, Konyaspor, dar este al treilea în topul marcatorilor pentru eleni, având 24 de goluri. La polul opus, regăsim refuzul antrenorului român de-al convoca pe Mutu, atacant de 34 de ani ce a punctat de 35 de ori pentru "tricolori", performanţă atinsă doar de el şi de Hagi. Cum selecţionerul e recunoscut ca un tip neiertător, cei doi certându-se în public, "Briliantul" nu va mai prinde ocazia de a activa pentru România în mandatul lui Piţurcă.

Cine e Piţurcă

Are 57 de ani, s-a născut în Orodel, a jucat ca atacantA evoluat la Dinamo Slatina, U Craiova, Pandurii, Drobeta, Olt Scorniceşti, Steaua şi RacingE cel mai bun selecţioner din istoria României, fiind acum la al treilea mandatA calificat echipa naţională la EURO 2000 şi 2008

Cine e Santos

Numele complet e Fernando Manuel Fernandes da Costa SantosAre 59 de ani, s-a născut în Lisabona, a jucat ca fundaşA evoluat la Maritimo şi EstorilAre diplomă de inginer în telecomunicaţiiDin 2001 antrenează în Grecia, în 2010 a preluat banca echipei naţionale şi nu are nici o înfrângere acasă

«Piţi» e în lumea lui: «Joacă Cociş, nu Maxim!»

România trebuie să dea tot ce are mai bun pentru a elimina Grecia în barajul pentru Mondiale şi să ajungă astfel în Brazilia. Totuşi, se pare că ne punem piedică singuri, în stil autohton. Iar „omul negru" este din nou selecţionerul Victor Piţurcă. Pe lângă problema portarului, unde trebuie să aleagă între Lobonţ şi Pantilimon, ambii cu puţine jocuri în picioare, „Satana" s-a gândit la o mutare care ne surpinde şi pe noi şi pe adversari.

Astfel, în locul lui Alexandru Maxim, cel mai în formă internaţional român, care face furori la VfB Stuttgart, Piţurcă intenţionează să-l titularizeze pe Răzvan Cociş, de la Hoverla Ujgorod. La acest lucru nu frapează doar titularizarea în sine, ci şi postul de pe care va fi folosit, cel de mijlocaş ofensiv, în condiţiile în care Cociş e un închizător clasic. Cel puţin aşa s-a lucrat la antrenamentele de ieri ale naţionalei, de la Mogoşoaia, cu trei zile înainte de turul de la Atena.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net