"Săracii Europei" vor un miracol

Ultima actualizare:

    Gent şi Wolfsburg se vor bate marţi seară pe calificare şi pe  milioanele din Liga  CampionilorFoto: AP
Gent şi Wolfsburg se vor bate marţi seară pe calificare şi pe milioanele din Liga CampionilorFoto: AP

Fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor sunt de regulă o afacere între granzii Europei. Foarte rar se strecoară câte un „sărac” la această masă a bogaţilor, dar anul acesta campioana Belgiei a luat-o razna. Gent a câştigat sezonul precedent titlul pentru prima dată în istoria ei şi s-a calificat tot în premieră în grupele Ligii Campionilor.

A început execrabil, egal acasă cu Lyon, şi două înfrângeri la rând cu Valencia şi Zenit. După trei meciuri avea un singur punct şi şanse minime de calificare. A câştigat însă miraculos ultimele partide, 1-0 cu Valencia, 2-1 la Lyon şi 2-1 cu Zenit, încheind pe locul secund, în faţa francezilor şi a spaniolilor. Şi în turul optimilor, cu Wolfsburg, pe teren propriu, belgienii au revenit la fel de surprinzător după ce au fost conduşi cu 3-0. S-a terminat 2-3 şi nemţii au prima şansă, dar Gent pare capabilă de orice şi nu mai poate fi ignorată de nici un adversar.

În celălalt meci al zilei nu mai este loc de surpriză. Real Madrid s-a întors de la Roma cu un 2-0 liniştitor şi doar o catastrofă le mai poate fura sferturile oamenilor lui Zidane. Episodul din 2008 trebuie să le dea însă de gândit lui Ronaldo şi compania. Atunci, oamenii aceluiaşi Spalletti, revenit între timp la romani, au câştigat cu 2-1 pe Bernabeu şi au trecut de trupa lui Raul, din care doar Pepe a mai rezistat trecerii anilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net