Săptămâna neagră a lui Patrick Petre

Ultima actualizare:

    Patrick Petre  nu va mai juca  la Dinamo în  viitorul apropiatFoto: Mediafax
Patrick Petre nu va mai juca la Dinamo în viitorul apropiatFoto: Mediafax

În doar şapte zile, mijlocaşul a fost exclus din lotul naţionalei de tineret şi apoi a ratat un penalty ce a dus la eliminarea dinamoviştilor din Cupa României.

22 - 29 martie e cea mai neagră perioadă din cariera puştiului de 19 ani, Patrick Petre. Mai întâi s-a îmbătat în avionul “tricolorilor”, iar acum, în meciul cu CS U Craiova, a fost primul care nu a marcat la loviturile de departajare, iar oltenii s-au impus cu 6-5 şi au ajuns în semifinalele competiţiei.Patrick Petre a trecut de la extaz la agonie într-un interval foarte scurt. La data de 1 martie a înscris în faţa rivalei Steaua, laudele au curs la adresa sa şi selecţionerul României Under 21, Daniel Isăilă, l-a “premiat” cu o convocare la un turneu amical în Spania. Dar de aici a început declinul. El s-a reunit cu dinamoviştii Nedelcearu, Dudea şi Olteanu, cu toţii au consumat excesiv alcool în aeronava ce-i transporta pe tărâm iberic şi a doua zi au fost trimişi acasă.

Roş-albii i-au amendat şi i-au “exilat” la echipa secundă, dar pedeapsa a durat doar patru zile. Din lipsă de efectiv şi considerând că lecţia a fost învăţată, antrenorul “câinilor”, Cosmin Contra, i-a inclus pe Petre şi Nedelcearu în delegaţia pentru meciul cu CS U Craiova, din sferturile Cupei României. Însă în acest joc, la fix o săptămână distanţă după escapada bahică, Patrick s-a făcut din nou de râs. A intrat în teren în minutul 79 şi-n scurt timp a avut şansa să se reabiliteze în faţa colegilor, antrenorilor şi fanilor. Dar nu a reuşit să puncteze, deşi se afla la câţiva metri de poartă, iar Hanca l-a servit ideal. S-a trecut peste episod şi scorul a arătat tot 0-0 la finalul prelungirilor. Au urmat loviturile de departajare.

simeon stalpnicul png

Petre a ratat, încercând să trimită mingea la vinclu, şi, chiar dacă au mai fost jucători care nu au înscris de la 11 metri, el a fost primul care s-a făcut de râs. Oltenii au câştigat cu 6-5, au mers în semifinalele Cupei, iar Petre şi-a atras criticile din propria tabără. “Trebuie să se trezească pentru că timpul nu-l aşteaptă. Are calităţi şi ar fi păcat de el”, a spus Steliano Filip. Acesta a fost completat de Mihai Popescu: “Îi trebuie mai multă minte”. Cel mai dur a fost tehnicianul dinamovist, Contra: “Patrick trebuie să înţeleagă că nu poate păcăli fotbalul la infinit. Nu-i mai pot oferi şanse la nesfârşit”.

Mulţescu a luat pastile


    Mulţescu a stat cu  pastilele în buzunar
Mulţescu a stat cu pastilele în buzunar

Antrenorul gazdelor Gigi Mulţescu a trăit meciul cu Dinamo la intensitate maximă. “Am rezistat cu pastile, am câştigat, iar cuvintele sunt prea sărace. Băieţii merită felicitaţi pentru că au jucat cu inima, cu sufletul şi cu crampe. A fost un joc interzis cardiacilor, mai ales că am activat în zece, şi mă bucur că am spart gheaţa la penalty-uri”, a spus fericit tehnicianul echipei din Bănie.

Fanii au invadat terenul

simeon stalpnicul png

Andrei Ivan a marcat penaltiul decisiv şi imediat colegii şi cei din staff l-au felicitat, pornind o horă a bucuriei. Însă la fiesta de pe teren au participat şi mai mulţi suporteri, forţele de ordine nereuşind să-i oprească, dar nu au existat incidente. “Suntem foarte bucuroşi pentru acest rezultat. După ce am luat «roşu», ne-am motivat şi am reuşit să câştigăm. Indiferent de numele adversarului pe care-l vom întâlni, vreau să ajungem în finala Cupei”, a declarat Ivan.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net