Şansa unei generaţii: naţionala de tineret poate duce România la Olimpiadă!

Ultima actualizare:

    Naţionala Under 21, după succesul din Elveţia
Naţionala Under 21, după succesul din Elveţia

Ianis Hagi, Dennis Man, Florinel Coman, Răzvan Marin şi ceilalţi tricolori Under 21 joacă vineri un meci crucial contra Portugaliei. Miza nu e doar Europeanul din Italia din 2019, ci şi Olimpiada de peste trei ani din Japonia.

Mâine, la Ovidiu, în casa „Regelui” Hagi, naţionala de tineret are şansa să facă un pas uriaş către turneul final din 2019 rezervat jucătorilor sub 21 de ani. După un parcurs aproape perfect până acum, cu victorii de aur obţinute în Bosnia şi în Elveţia, tricolorii mici primesc vizita Portugaliei, favorita grupei pe hârtie. Lusitanii au pierdut însă surprinzător în Bosnia, rezultat care ne ajută pe noi în cursa pentru câştigarea grupei.

Esenţiale vor fi însă cele două meciuri cu portughezii, din care naţionala antrenată de Daniel Isăilă ar trebui să scoată măcar o victorie. Speranţele sunt îndreptăţite, de vreme ce România Under 21 va ataca Portugalia cu nume grele, precum FCSB-iştii Man şi Coman, „italienii” Hagi junior şi George Puşcaş sau Răzvan Marin, chemat în ajutor de la naţionala mare.

În goana după o calificare la Europeanul de tineret după o pauză de două decenii, România ar putea împuşca şi un al doilea „iepure”, mult mai valoros. Astfel, fotbaliştii noştri trebuie să ştie că turneul final din Italia din 2019 e criteriu de calificare la Olimpiada din 2020. Mai exact, primele patru clasate vor reprezenta Europa la Jocurile de la Tokyo, acolo unde evoluează naţionalele cu limita de vârstă de 23 de ani, dar şi cu trei excepţii (jucători peste 23 de ani).

Pentru România, prezenţa la Olimpiadă în turneul masculin de fotbal ar fi o performanţă rarisimă. În întreaga istorie olimpică, tricolorii au strâns doar trei participări, ultima dată în 1964. Culmea, tot la Tokyo, când am ajuns în sferturi!

Clasamentul grupei

1. România 10p (4 meciuri)

2. Elveţia    7p (5m)

3. Bosnia    6p (4m)

4. Ţara Galilor     6p (3m)

5. Portugalia         3p (2m)

6. Liechtenstein    0p (4m)

La Euro 2019 vor participa 12 naţionale, Italia fiind calificată din oficiu din postura de ţară gazdă. Restul de 11 echipe vor veni din cele nouă grupe preliminare. Câştigătoarele merg direct la turneul final, iar cele mai bune patru formaţii de pe locurile secunde vor disputa două duble de baraj.

Meciurile României

Liechtenstein – România         0-2

Bosnia – România         1-3

România – Elveţia         1-1

Elveţia – România         0-2

România – Portugalia    10 noiembrie 2017

Ţara Galilor – România 14 noiembrie 2017

Portugalia – România    7 septembrie 2018

România – Bosnia         11 septembrie 2018

România – Ţara Galilor 12 octombrie 2018

România – Liechtenstein         16 octombrie 2018

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net