Sânmărtean, în vizorul poliţiei pentru că a dat 16.000 € pe parfumuri

Ultima actualizare:

    Lucian Sânmărtean (în prezent, la echipa saudită Al-Ittihad) era plătit de Adrian Porumboiu, patronul grupării FC Vaslui, cu 350.000 de euro pe an
Lucian Sânmărtean (în prezent, la echipa saudită Al-Ittihad) era plătit de Adrian Porumboiu, patronul grupării FC Vaslui, cu 350.000 de euro pe an

Retragerea unor sume mari de bani din conturile a patru jucători ai fostei echipe FC Vaslui, prin intermediul unui funcţionar bancar, a intrat în vizorul Oficiului Naţional pentru Spălarea Banilor, care a sesizat Poliţia.

Surpriză într-o anchetă declanşată de poliţiştii vasluieni în cazul fotbaliştilor Lucian Sânmărtean, Dani Coman, Liviu Antal şi Adrian Sălăgean, din ale căror conturi bancare ar fi fost sustrase zeci de mii de euro. Ceea ce se presupunea a fi o escrocherie pusă la cale de un funcţionar bancar este, de fapt, o înţelegere între angajatul băncii şi fotbalişti.

La începutul lui august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a anunţat declanşarea unei anchete, ca urmare a unei sesizări primite de la Oficiul Naţional pentru Spălarea Banilor, prin care se semnala că, în perioada 2011 - 2013, din conturile a patru jucători de la echipa de fotbal au fost însuşiţi fără drept aproximativ 120.000 lei. Operaţiunile erau efectuate de un funcţionar de la banca la care fotbaliştii aveau conturile. Banii erau scoşi din conturile jucătorilor şi viraţi apoi în conturile soţiei funcţionarului bancar. Aceasta, la rândul ei, era angajată la altă unitate bancară din Vaslui.

Primii audiaţi au fost Dani Coman şi Lucian Sânmărtean, acesta din urmă figurând în sesizarea transmisă poliţiştilor cu cea mai mare ”pagubă”: aproximativ 80.000 lei.  Cei doi fotbalişti le-au declarat poliţiştilor că, de fapt, ştiau despre tranzacţiile efectuate, pentru că aveau o înţelegere verbală cu angajatul băncii. Jucătorii s-au înţeles cu acesta ca, în perioadele în care ei se află în cantonamente, să le plătească datoriile la chirie şi utilităţi. În plus, funcţionarul bancar era însărcinat să facă şi aprovizionarea cu diverse cosmetice pentru fotbalişti. Potrivit unor surse din anturajul jucătorilor, pentru parfumurile comandate de Lucian Sânmărtean, funcţionarul bancar a achitat 70.000 lei (aproximativ 16.000 de euro). Angajatul băncii le-a declarat poliţiştilor că parfumurile erau achiziţionate de la un singur furnizor din Bucureşti.

Cei doi funcţionari bancari, soţ şi soţie, şi-au dat demisiile din funcţie. Chiar dacă aveau acordul titularilor de cont, ei au încălcat normele bancare prin tranzacţiile efectuate în numele fotbaliştilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net