Săndoi vrea să promoveze FC Argeș în prima ligă

Ultima actualizare:
Dragoș Șerban
Dragoș Șerban

A făcut parte din Craiova Maxima și a jucat alături de Mutu în Trivale între 1996-1998.

Acum, după 20 de ani, Emil Săndoi a revenit la FC Argeș. 

EMIL SĂNDOI, antrenor FC Argeș: ”Mi-aș fi dorit să mă întorc în calitate de jucător, dar din păcate nu mai merge. Hehehe! (...) Mă leagă lucruri frumoase de acest club. Am fost coleg aici cu mulți băieți care acum sunt în conducerea clubului. Parcă mă și simt dator față de clubul FC Argeș.”

Fostul selecționer al naționalei de tineret a așteptat mai bine de un an ca să semneze un nou angajament. Universitatea și CSU Craiova, Pandurii, Vaslui și Chiajna sunt cluburile pe care le-a mai pregătit Săndoi în România. ”Nu este o problemă că echipa este în liga a doua. Eu sper ca în perioada care urmează, cât se poate de repede, echipa să se întoarcă acolo unde îi este locul, în prima ligă. (...) Un obiectiv normal, zic eu, nu un obiectiv îndrăzneț.”

Săndoi o preia pe fosta SCM Pitești la opt puncte de locul al treilea ocupat de Chindia Târgoviște, care asigură prezența în baraj. Fostul simbol al lui FC Argeș, Vali Năstase este antrenor secund.

Din acest sezon, echipa a preluat palmaresul și brandul fostei campioane, FC Argeș. Veteranul Mădălin Ciucă (35 ani), ex rapidistul Mădălin Martin și Sorin Tăbăcariu (FC Voluntari) sunt noile achiziții ale piteștenilor în această iarnă. 

RAUL COSTIN, FC Argeș: ”Odată ce s-au recuperat aceste lucruri au venit oamenii la meciuri, s-au apropiat de echipă, pretențiile sunt mult mai mari acum. Se vrea cu adevărat ceva. Dacă nu reușim anul acesta, cu siguranță că la anul ne vom bate pentru locurile promovabile.”IONUȚ NĂSTĂSIE, FC Argeș: ”Contează foarte mult. Când eram SCM veneau foarte puțini oameni la meci. Acum, de când e FC Argeș toată lumea... s-a creat, așa, o emulație în oraș. Au fost unele meciuri la care au venit 5-6.000 de oameni. Domnul Săndoi este un profesionist desăvârșit și știe să vorbească cu jucătorii, s-a făcut deja plăcut în vestiar și sunt optimist că vom forma o echipă valoroasă”

EMIL SĂNDOI, antrenor FC Argeș: ”Este o diferență. Atunci când joci pentru FC Argeș, eu zic că totuși tricoul atârnă mai greu decât pentru un alt nume, chiar dacă echipa era tot din Pitești. (...) Cred că locul echipelor FC Argeș, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj UTA Arad este în prima ligă.”  

Se caută un nou Mutu, Dică sau Neaga

”Am investit mult și în centrul de copii și juniori, ca să redevenim cei mai buni din țară. Avem deja opt echipa la sectorul juvenil”, se mândresc șefii lui FC Argeș. 


    Dragoș Șerban
Dragoș Șerban

DRAGOȘ ȘERBAN, președinte FC Argeș: ”Este la standarde europene, pentru că deja ne raportăm la standarde europene. (...) Sperăm ca în câțiva ani să avem copii de talia lui Dică, Mutu, Rică Neaga, Coman și alții.”

Președintele fostei campioane a României din 1972 și 1979 pariază pe experiența lui Emil Săndoi și legătura sa cu fotbalul piteștean. "Emil a fost un fost mare jucător al lui FC Argeș, cunoaște deja fenomenul fotbalului piteștean și asta a contat în aducerea sa la echipă. La anul ne dorim să ne luptăm pentru promovarea în Liga I, dar nu este emposibil nici în acest sezon să ajungem la baraj", a concluzionat Dragoș Șerban.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net