Sacrifică Dan Petrescu Cupa României pentru titlu?

Ultima actualizare:

    Omrani ar putea lipsi din formula de start a CFR-ului in semifinala de Cupa Romaniei cu AstraFOTO: Sportpictures.eu
Omrani ar putea lipsi din formula de start a CFR-ului in semifinala de Cupa Romaniei cu AstraFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj și Astra au miercuri seară a doua întâlnire în doar patru zile. De data aceasta în manșa tur a semifinalelor Cupei României. Pentru că obiectivul principal al clujenilor îl reprezintă titlul, care asigură prezența în preliminariile Ligii Campionilor, e foarte posibil ca antrenorul Dan Petrescu să decidă să sacrifice competiția KO, deci să introducă mai multe rezerve diseară.

Încă de la instalarea pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj, săptămâna trecută, ”Bursucul” avertiza că nu are destui jucători pentru a lupta pe ambele fronturi, campionat și cupă. ”Pentru mine este o problemă că lotul în momentul de faţă nu este cum vreau eu, pentru că nu am făcut eu lotul în acest sezon şi aş fi vrut mai mulţi jucători, mai mulţi jucători care pot să joace, pentru că în aceste două meciuri va fi foarte greu să folosim aceeaşi echipă şi sincer aş vrea să am două echipe, o echipă care să joace în campionat şi una în Cupă. Dacă începeam eu sezonul aici sigur acest lucru se întâmpla, în momentul ăsta aveam două echipe. Sunt şi aceste accidentări care nu mă ajută deloc, pentru că Ţucudean şi Culio sunt doi jucători exponenţiali. Cred că voi debuta doi-trei tineri în aceste meciuri, chiar titulari. Trebuie să am încredere în ei şi să le dau şansa să joace la echipa mare”, a spus Petrescu, iar realitatea pare să îi dea dreptate.

În partida de sâmbătă dintre cele două echipe, ardelenii s-au impus cu scorul de 1-0 în fața Astrei, grație golului marcat de Bordeianu, dar întreaga echipă a depus un mare efort pentru a menține rezultatul. De aceea, e de așteptat ca în meciul de miercuri seară (ora 20.00, în direct la DigiSport și Telekom Sport), pe teren să vedem jucători mai puțini folosiți, tocmai pentru a-i odihni pe cei consacrați în vederea meciului infinit mai greu și mai important de duminică, de la Craiova. Acolo unde, dacă va reuși să obțină toate cele trei puncte, CFR-ul se poate considera în proporție de 51% campioană, deoarece scapă de o deplasare infernală și se poate concentra apoi doar pe duelurile cu FCSB.

În ceea ce-i privește pe cei de la Astra Giurgiu, aceștia s-au slăbit singuri prin îndepărtarea din lot a unuia dintre cei mai valoroși jucători, Claudiu Belu, care se face vinovat, în opinia conducătorilor clubului, că destabilizează echipa după ce s-a văzut cu ”sacii în căruță” semnând cu FCSB. Cum semifinalele Cupei se dispută într-o dublă manșă, returul fiind prevăzut a avea loc în intervalul 23-25 aprilie, orice gol marcat diseară ar putea fi de ”aur” pentru giurgiuveni, așa că e de așteptat ca pe teren să-l vedem din primul minut pe Denis Alibec, absent de aproape o lună de pe teren.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net