S-a "reaprins" Farul din Constanța!

Ultima actualizare:

    Fotbaliștii de la Farul au promovat în Liga a treia
Fotbaliștii de la Farul au promovat în Liga a treia

Singurul medaliat olimpic din istoria înotului românesc, Răzvan Florea a dat lovitura de începe la meciul care a consființit promovarea Farului Constanța în liga a III-a. După falimentul fostului club, suporterii au înființat și susținut financiar noua echipă SSC Farul ce își dorește să păstreze tradiția "alb-albaștrilor".

Am spiritul farist în mine și nu puteam rata momentul. Farul este încă o echipă iubită de suporteri. Mi-aș dori în câțiva ani un derby constănțean în prima ligă între Farul și Viitorul", a punctat Răzvan Florea, medaliat cu bronz la JO Atena 2004.

Pe o căldură sufocantă, 5000 de fani au venit să asiste la renașterea echipei care l-a dat fotbalului românesc pe "regele" Gheorghe Hagi.


    Fotbaliștii și suporterii au sărbătorit performanța echipei de pe litoral
Fotbaliștii și suporterii au sărbătorit performanța echipei de pe litoral

Cu Ion Barbu (fostul fundaș al "marinarilor" din Liga I) pe banca tehnică și cu Dorel Zaharia (39 an) vârf de lance, SSC Farul a învins campioana județului Tulcea Pescărușul Sarichioi cu 1-0 (7-2 în meciul tur) și a promovat astfel în eșalonul superior. " Obiectivul a fost atins. Este foarte important pentru mine, băieți, suporteri și oraș. Țin să mulțumesc galeriei, din liga I nu am avut atâția suporteri la un meci. Am avut o relație bună cu suporterii dintodeauna, mă bucur că mă apreciază și sper să nu îi dezamăgesc pe viitor. Farul a renăscut deja, Farul nu moare niciodată, exact cum spun ei!", a spus entuziasmat tehnicianul Ion Barbu.

Pentru antrenorul secund, Gheorghe Mina meciul a fost unul special. Din cauza accidentărilor portarilor, a fost nevoit la 44 ani să apere din nou într-un meci oficial la acest nivel după 7 ani de pauză! S-a descurcat însă excelent între buturi și nu a încasat gol. "Sincer nu mă așteptam, trăiesc o minune, un vis. Pot să zic că am trăit un meci de retragere alternativ. Deși am avut un sentiment special să pun umărul la promovarea în liga a III-a, sper să nu mai fiu nevoit să mă introduc singur pe teren și pe viitor să avem portari tineri", a declarat veteranul antrenor-jucător.

"Marinarii" au sărbătorit alături de suporteri promovarea. Fostul mijlocaș al Farului, Dinu Todoran a efectuat festivitatea de premiere. În lipsa șampaniei, jucătorii s-au udat...cu apă plată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net