S-a egalat recordul lui Vittorio Pozzo!

Ultima actualizare:

    Pessina și Verratti încearcă să-l oprească pe galezul Joe AllenFoto: Guliver / GettyImages
Pessina și Verratti încearcă să-l oprească pe galezul Joe AllenFoto: Guliver / GettyImages

Reprezentativa Italiei a învins (1-0) Țara Galilor și a ajuns la 30 de meciuri la rând fără înfrângere. Ceea ce nu a mai reușit din anii 30, când a cucerit două titluri mondiale!

Formația pregătită de Roberto Mancini își continuă marșul triumfal la această ediție a Campionatului European. Ea a terminat Grupa A pe locul 1, cu trei victorii din tot atâtea posibile și cu un golaveraj remarcabil: 7-0!Seria invincibilității peninsularilor este, însă, și mai impresionantă. În 11 meciuri câștigate, ei n-au primit gol. Și au ajuns la o serie de 30 de partide fără eșec. Practic, Italia lui Mancini a pierdut ultima oară în 10 septembrie 2018, când s-a înclinat (0-1) în Portugalia! Adică este invincibilă de doi ani și 9 luni... Totodată, s-a egalat recordul lui Vittorio Pozzo, selecționerul care a condus Italia spre primele două titluri mondiale, în 1934 și 1938. Atunci, între 24 noiembrie 1935 și 20 iulie 1939, Squadra Azzurra a bifat 30 de partide fără să piardă. 

Firește că Mancini a salutat reușita protejaților săi: „Este o mare plăcere să mă alătur lui Pozzo, care este un mit, dar există trofee mult mai importante decât 30 de meciuri. Sunt fericit pentru că toți jucătorii au făcut un meci mare în condițiile în care am făcut opt înlocuiri. Aș fi făcut aceste schimbări și dacă acest meci ar fi fost decisiv. Era nevoie de forțe noi. Suntem 26 și trebuie ca toată lumea să joace, să fie pe teren. Va fi dificil să facem alegeri în continuare. Mulți dintre jucătorii noștri sunt obișnuiți să joace meciuri mari. Va fi păcat să-i lăsăm pe unii pe margine, dar faptul că putem conta pe atât de mulți fotbaliști valoroși este cel mai important aspect”, a concluzionat selecționerul.  

Marco Verratti a revenit pe teren

Accidentat în 7 mai, la un antrenamt cu PSG, Marco Verratti a disputat cel dintâi meci al său la Euro. „M-am simțit foarte bine. Am muncit mult pentru a reveni. N-a fost o accidentare musculară, ci una la ligamente. Cred că va fi bine. Sunt gata să joc 90 de minute. Nu a existat presiune, ci doar plăcerea de a juca din nou. Am făcut cea mai plăcută muncă din lume, aceea de a-mi reprezenta țara”, a declarat Verratti, care a considerat partida cu Țara Galilor drept una dificilă. „A fost dur din punct de vedere fizic. Mai ales că s-au făcut schimbări în echipă. Am obținut însă victoria și toți suntem fericiți. Știm că sunt șase-șapte echipe care vor să joace finala. Va trebui să o luăm meci cu meci. Trebuie să dăm totul și știm că nu vor mai fi meciuri ușoare. Ceea ce am reușit este incredibil și trebuie să continuăm la fel”, a concluzionat Verratti.Clasată pe primul loc în Grupa A, Italia va înfrunta formația care termină pe 2 în Grupa C, adică Ucraina sau Austria. Contând pentru optimile de finală, meciul este programat sâmbătă, 26 iunie, la ora 22.00, pe stadionul Wembley din Londra. Țara Galilor (poziția a 2-a în Grupa A), în schimb, va juca împotriva formației de pe 2 din Grupa B (Rusia, Finlanda sau Danemarca). Meciul se va disputa duminică, 27 iunie, la ora 19.00, pe Puskas Arena din Budapesta. Clasată pe locul 3 în Grupa A, cu 4 puncte, Elveția are mari șanse să joace și ea în optimile de finală. 

Galezii consideră drept „dură” eliminarea lui Ampadu

La puțin timp după meciul de pe Stadio Olimpico din Roma, selecţionerul galez Rob Page s-a referit la cartonașul roșu pe care Ovidiu Hațegan i l-a arătat lui Ampadu (20 de ani și 9 luni), care a devenit cel mai tânăr jucător eliminat în istoria CE de fotbal: “Ethan este dezamăgit, bineînţeles. Încă nu am revăzut faza, dar în momentul respectiv m-am gândit că este o decizie dură. M-am gândit că ar fi putut să-i arate cartonaş galben. Este un băiat tânăr şi vrea să fie parte a acestui turneu, iar acest lucru îl va afecta într-o anumită măsură. O să înveţe din asta şi va reveni mai puternic şi mai matur. Poate acum nu crede asta, dar băieţii și staff-ul sunt alături de el. Ne vom asigura că este OK”, a declarat Page, potrivit walesonline.co.uk. Cât despre Hațegan, acesta este la a doua eliminare dictată la această ediție, prima fiind a polonezului Krychowiak în meciul cu Slovacia (1-2). 

Italia – Ţara Galilor 1-0A marcat: Pessina (min. 39)Italia: Donnarumma (Sirigu, 90) - Toloi, Bonucci (Acerbi, 46), Bastoni, Emerson – Pessina (Castrovili, 87), Jorginho (Cristante, 75), Verratti - Chiesa, Belotti, Bernardeschi (Raspadori, 75). Selecţioner: Roberto ManciniŢara Galilor: Ward – Gunter, Rodon, Ampadu – C. Roberts, Allen (Levitt, 86), Morrell (Moore, 60), N. Williams (Davies, 86) – Bale (Brooks, 86), Ramsey, James (Wilson, 74)Selecţioner: Robert PageArbitru: Ovidiu Haţegan

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net