S-a decis: Liga 1 va avea 16 echipe, iar FC Dinamo se salvează se la retrogradare

Ultima actualizare:

    Dinamoviștii s-au salvat de la retrogradare prin mărirea numărului de echipe din Liga 1Foto: sportpictures.eu
Dinamoviștii s-au salvat de la retrogradare prin mărirea numărului de echipe din Liga 1Foto: sportpictures.eu

Întrunit astăzi (joi, 6 august), în regim de urgență, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a analizat situația din Play-Out-ul ediției 2019/2020 a Ligii 1, în care au mai rămas de disputat meciurile amânate din cauza cazurilor de persoane infectate cu COVID-19. Pentru a nu nedreptăți pe nimeni, s-a decis ca numărul formațiilor participante la ediția următoare să crească de la 14 la 16. Așadar, nu va retrograda nimeni în Liga a 2-a, iar Chindia Târgoviște, clasată pe ultimul loc, va susține un baraj de menținere / promovare cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în Play-Off-ul diviziei secunde.

După ședința desfășurată în regim de video-conferință, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat: „Clasamentul se îngheaţă, fiecare îşi păstrează locul din clasamentul la zi. Nicio echipă nu va mai juca. Acest clasament rămâne aşa cum îl vedem astăzi, indiferent dacă a jucat sau nu toate meciurile la zi. În ceea ce priveşte sezonul 2020/2021, s-a stabilit creşterea numărului de echipe de la 14 la 16. Mă bucur pentru susţinerea pe care primit-o acest proiect din partea cluburilor din Liga I, 13 din 14 echipe votând în favoarea lui".Clasamentul final al Play-Off-ului este următorul: 1. CFR Cluj - 49 de puncte (10 meciuri)2. CSU Craiova - 44 de puncte (9 meciuri)3. Astra Giurgiu - 33 de puncte (8 meciuri)4. FC Botoşani - 32 de puncte (10 meciuri)5. FCSB - 31 de puncte (9 meciuri)6. Gaz Metan Mediaş - 25 de puncte (10 meciuri)

Clasamentul final al Play-Out-ului este următorul: 7. FC Viitorul – 43 de puncte (14 meciuri)8. FC Hermannstadt – 35 de puncte (12 meciuri)9. Sepsi – 34 de puncte (13 jmeciuri)10. Academica Clinceni – 32 de puncte (14 meciuri)11. FC Voluntari – 31 de puncte (14)12. Poli Iaşi – 30 de puncte (14 meciuri)13. Dinamo – 25 de puncte (9 meciuri)14. Chindia Târgovişte – 23 de puncte (12 meciuri)Dinamo şi Chindia ar fi fost retrogradate dacă s-ar fi păstrat sistemul competiţional cu 14 echipe. Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare a terminat sezonul cu cinci meciuri mai puţin, în urma cazurile de infectare cu noul coronavirus din lot.Au promovat direct din Liga a II-a UTA şi FC Argeş.De asemenea, s-a decis ca ediția 2020/2021 să înceapă în 22 august. La finalul sezonului regulat, după 30 de etape, primele şase echipe vor evolua în play-off, tur-retur, iar ultimele zece, în play-out, cu meciuri într-o singură manşă. Ultimele două clasate vor retrograda direct, iar ocupantele locurilor 13 şi 14 vor disputa un baraj de menţinere cu formaţii din Liga a 2-a, de unde vor promova direct două echipe.De asemenea, va exista un baraj între echipele de pe locurile 7 şi 8 din play-out, într-o singură manşă. Învingătoarea va da un alt baraj cu echipa din play-off de pe ultimul loc care asigură participarea în cupele europene.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net