S-au tăiat ca maioneza

Ultima actualizare:

Trei dintre cei mai importanţi jucători de atac ai naţionalei traversează o criză de formă îngrijorătoare în vederea meciului România – Danemarca de la 26 martie din preliminariile Campionatului Mondial.

Doar o lună a mai rămas până la testul primăverii pentru naţionala lui Christoph Daum. Aflat în faţa unei partide de totul sau nimic, selecţionerul german îşi face fel de fel de calcule privind formula ofensivă la care va apela împotriva danezilor. Ultimele veşti din partea internaţionalilor noştri nu sunt însă deloc îmbucurătoare, marile semne de întrebare planând asupra atacanţilor şi mijlocaşilor ofensivi, cei pe umerii cărora va sta greul în confruntarea cu Danemarca. Din păcate, luna care se încheie mâine a schimbat complet un tablou care se anunţa promiţător în startul anului.

De exemplu, în primele săptămâni din 2017, Florin Andone avea Spania la picioare, Bogdan Stancu se transfera la Bursaspor din postura de golgheter la Genclerbirligi, iar stelistul Adi Popa semna primul său contract peste hotare. Toţi trei erau într-o formă de zile mari şi nimic nu anunţa o cădere abruptă. Practic, Andone, Stancu şi Popa au pedalat în gol în februarie, realizările lor fiind ca şi inexistente.


    FOTOGRAFII;: Guliver/ GettyImages
FOTOGRAFII;: Guliver/ GettyImages

La Deportivo (echipă care are patru eşecuri la rând), Andone şi-a stricat deja reputaţia câştigată cu atâta greutate la finalul anului trecut, atunci când era declarat jucătorul lunii decembrie în La Liga, peste Messi sau Ronaldo. Criza de eficacitate a lui Andone l-a scos inslusiv din primul 11 al lui „Super-Depor”, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă, în ruşinosul eşec de la Leganes (0-4).

„Nu mi-a ieşit nimic, am fost un dezastru, îmi vine să plâng”, s-a caracterizat vârful de 23 de ani în urmă cu câteva zile, vorbe care ilustrează perfect starea sa de spirit.

De la extaz la agonie trece în această perioadă şi Bogdan Stancu, unul dintre liderii actualei naţionale a României. În ianuarie, după trei ani la Genclerbirligi, „Motanul” a făcut un pas în faţă în campionatul Turciei, semnând cu o echipă cu pretenţii la cupele europene, Bursaspor. Bogdan Stancu a strâns cinci meciuri în tricoul formaţiei din Bursa (ultimele trei ca titular), dar golurile sale se lasă aşteptate. Intrată în criză, Bursaspor a schimbat antrenorul, iar presiunea asupra jucătorilor creşte de la etapă la etapă.

Al treilea tricolor de bază care suferă la echipa de club e Adi Popa. Fostul stelist s- a dus cu planuri mari la Reading, în divizia a doua engleză, gândindu-se că va juca în fiecare meci şi va rămâne un jucător de bază la naţională. „Motoreta” Popa s-a lovit însă de un fotbal complicat, în care tehnica şi viteza sa nu îl ajută prea mult. Astfel, în luna februarie, Reading a jucat cinci meciuri oficiale, dar Popa n-a fost folosit decât în două partide, în ambele fiind introdus în joc din postura de rezervă.

Toşca a pierdut derby-ul

Alin Toşca a pierdut primul derby al Sevillei de la sosirea la Betis. Echipa lui a fost învinsă cu scorul de 2-1 de FC Sevilla, la finalul unui meci dramatic. Jucătorul nostru a jucat până în minutul 75 şi, întâmplător sau nu, în minutul 76 echipa lui a primit golul înfrângerii. De când s-a transferat la Betis, Toşca a jucat mereu la noua sa echipă, fiind de multe ori unul dintre remarcaţii formaţiei sale. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net