S-au dictat suspendările în cazul jucătorilor dopați de la Astra

alexandru_ionita_astra.jpg

Alexandru Ioniță a fost suspendat un an
Alexandru Ioniță a fost suspendat un an
FOTO: Sportpictures.eu

ANAD a decis, vineri, ca jucătorul echipei Astra, Takayuki Seto, să primească opt luni de suspendare, în timp ce Alexandru Ioniţă şi Kehinde Fatai au fost suspendaţi câte un an, informează digisport.ro.

”Decide în baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările şi completările ulterioare, art. 10.6.1.1. cu referire la art. 4.2.2 fraza a doua şi cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediţia 2021, şi a Ordinului nr. 180/2020 al preşedintelui ANAD, privind aprobarea Listei interzise pentru anul 2021: ”Metode specifice pentru anul 2021” interzise permanent: 

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi şi Ioniţă Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-În baza art.60, alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020”, se arată în decizia ANAD, citată de news.ro.

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu de ANAD.

Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine şi minerale la o clinică privată din Bucureşti, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe reţelele de socializare.

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore şi există suspiciuni că acea cantitate a fost depăşită.

În ianuarie, potrivit presei Alexandru Ioniţă a recunoscut în faţa comisiei ANAD că a efectuat un tratament considerat dopaj de WADA, alături de Fatai şi Seto.

Gsp.ro a notat însă, miercuri, că Alexandru Ioniţă a dat o nouă declaraţie scrisă, în care susţine că mărturia sa din ianuarie a fost dată în urma unor presiuni enorme şi la dictarea oficialilor ANAD.

Decizia dictată  nu este definitivă, cei trei fotbalişti având posibilitatea să facă apel.

Loading...