Rugbyștii români au o nouă țintă

nationala_de_rugby_-_in_poligon_1.jpeg

Florin Surugiu și colegii săi s-au relaxat în poligonul de tir sportiv
Florin Surugiu și colegii săi s-au relaxat în poligonul de tir sportiv

Înainte de meciul cu Rusia, de sâmbătă, Stejarii s-au relaxat în poligonul de tir

Luna aceasta este una de foc pentru reprezentativa de rugby, care va debuta în ediția 2021 a Rugby Europe International Championship (REIC), competiție care contează și în preliminariile Cupei Mondiale de peste doi ani.  Stejarii au patru meciuri internaționale în martie, trei în deplasare și unul acasă, iar obiectivul lor este de a aduna cât mai multe puncte. Misiunea oamenilor lui Andy Robinson este cu atât  mai complicată cu cât a trecut un an de la ultimul meci oficial. Și cum până la meciul cu Rusia (sâmbătă, 6 martie, ora 14.00, la Soci) au mai rămas câteva zile, uriașii trag tare la cele două antrenamente pe care le au zilnic.
Dincolo de pregătirea dură pe care au început-o acum mai bine de două săptămâni, jucătorii și-au permis o zi de odihnă, însă una activă. Și pentru a ieși din monotonia antrenamentelor, ei au ales să se relaxeze... într-un poligon de tir! S-au împărțit în echipe și și-au tras la țintă cu pistolul. Vechi component al naționalei, Florin Surugiu a comentat mai apoi: ”Am avut și o zi de relaxare. Dimineața ne-am dus la bazin, apoi am mers în poligon și ne-am exersat ținta. Am făcut concurs pe echipe și sunt fericit că eu și echipa mea am ieșit câștigători”.
Participant la Cupa Mondială din 2015, Surugiu s-a referit și la confruntarea viitoare de la Soci: ”Meciul cu Rusia va fi foarte greu. Ei formează o echipă fizică.  Vor încerca să facă multe grămezi, dar noi suntem pregătiți pentru orice. Naționala e într-o formă bună. Avem un mix de jucători tineri, dornici să se exprime, și noi, cei cu experiență, care trebuie să-i tragem în față... Împreună trebuie să ducem echipa la Cupa Mondială”.
În aceeași zi în care se dispută partida de la Soci e programată și întâlnirea Portugalia - Georgia. La ediția 2021 a REIC mai participă Spania, precum și învingătoarea „barajului” Belgia – Olanda. Rezultatele de anul acesta vor fi cumulate cu acelea din ediția 2022, iar primele două clasate se vor califica la turneul final al Cupei Mondiale de rugby din Franța 2023. Echipa de pe poziția a treia va participa la recalificări.  
România a participat la 8 din cele 9 ediții ale Rugby World Cup (1987, 1991, 1995,  1999, 2003, 2007, 2011 și 2015). În 2019, naționala a fost descalificată după ce a folosit un jucător neeligibil (Fakaosilea).

Meciurile României în REIC 2021
6 martie, cu Rusia (la Soci)
13 martie, cu Portugalia (la Lisabona)
20 martie, cu Spania (în Ghencea)
27/28martie, cu Georgia (la Tbilisi)
3/4 iulie, cu Belgia/Olanda (la București)

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1