Rotariu şi Marin se bat pentru Supercupa Belgiei

Ultima actualizare:

    Jupiler se reia azi cu meciul dintre campioana Brugge şi câştigătoarea Cupei, Standard Liege, în care avem implicaţi doi românifoto: facebook Standard Liege
Jupiler se reia azi cu meciul dintre campioana Brugge şi câştigătoarea Cupei, Standard Liege, în care avem implicaţi doi românifoto: facebook Standard Liege

Belgienii sunt în acest moment nişte cetăţeni foarte mândri de fotbalul lor, bronzul de la Campionatul Mondial din rusia atârnând încă greu de gâtul lor. În această seară, de la ora 21:00, campionatul care a scos vedetele care au îngenunchiat Anglia şi Brazilia începe un nou sezon cu Supercupa.

Şi vom avea măcar un român fericit. Asta pentru că fie Dorin Rotariu, de la FC Brugge, fie Răzvan Marin, de la Standard Liege, va ridica trofeul deasupra capului. Partida se dispută ciudat, pe stadionul campioanei, nu pe teren neutru, cum era de aşteptat. Astfel, trupa din Flandra este favorită, deşi valonii au încheiat sezonul trecut în trombă, iar meciurile directe, cinci doar în 2018, au fost adevărate thrillere. Brugge se credea campioană la intrarea în play-off, dar trupa lui Leko mai menţinea ceva atenţie asupra locului 2, Anderlecht Bruxelles. Nu de la fosta trupă a lui Stanciu şi Chipciu avea să vină însă pericolul, ci tocmai de la adversara de azi, Standard Liege, care abia a prins locul 6, în ultima etapă a sezonului regular. Marin şi compania au câştigat pe bandă rulantă şi au fost la mustaţă să realizeze bomba, dar până la urmă Brugge a rezistat şi a pus mâna pe titlu.


    Rotariu are mari șanse să fie împrumutat de Brugge după Supercupă la altă echipăFoto: Click!
Rotariu are mari șanse să fie împrumutat de Brugge după Supercupă la altă echipăFoto: Click!

Băieţii lui Ricardo Sa Pinto au trebuit să se mulţumească cu locul doi, dar Cupa câştigată în martie după 1-0 în finala cu Genk, actuala echipă a lui Vladimir Screciu, a asigurat un trofeu şi a stabilit meciul de azi. Acesta va fi unul al orgoliilor şi între români, nu doar între cele două rivale istorice, doar că rămâne de văzut cât de mult vor fi aceştia implicaţi. Dorin Rotariu a revenit din împrumutul de la Mouscron, însă nu ştie exact ce statut are la echipă. Cât despre Răzvan Marin, acesta e unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai lui Standard şi e de aşteptat ca asta să nu se schimbe nici după înlocuirea portughezului Sa Pinto cu legendarul Michel Preud'homme.

Al treile an la rând cu români învingători în Belgia

După FC Brugge – Standard Liege vom avea pentru a-l treilea an la rând minimun un român care câştigă un trofeu în Belgia. În urmă cu două sezoane Nicuşor Stanciu şi Alexandru Chipciu au câştigat titlul de campioni în Jupiler cu Anderlecht, stagiunea precedentă a venit Cupa Belgiei, luată de Marin cu Standard Liege, iar acum fie „dubla” lui Marin, fie cea a lui Rotariu. Liege debutează în noul sezon pe 29 iulie, cu Gent, iar Brugge două zile mai târziu, cu Eupen. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net