Ronaldo e „roşu” de furie! De ce a plâns portughezul?

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Starul echipei italiene Juventus a fost victima uneia dintre cele mai stupide eliminări din istoria Ligii Campionilor.

Cristiano Ronaldo a izbucnit în plâns după ce arbitrul meciului Valencia – Juventus (0-2) l-a trimis la cabine încă din prima repriză. A fost o decizie ridicolă, care va face multe valuri de-acum înainte în lumea fotbalului.

După un Campionat Mondial cu extrem de puţine erori de arbitraj (graţie sistemului de supraveghere video VAR), Liga Campionilor ne-a oferit reversul medaliei în chiar prima etapă a grupelor. Juventus s-a întors cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Valencia, într-un meci marcat de eliminarea gratuită a portughezului Cristiano Ronaldo. În minutul 29, starul lusitan a avut un banal duel în careu cu fundaşul Murillo, în urma căruia columbianul a căzut pe jos, acuzând o accidentare. În vâltoarea fazei, Ronaldo i-a pus mâna pe cap adversarului său, probabil în încercarea de a-l determina pe Murillo să se ridice mai repede. A fost momentul în care spiritele s-au încins, jucătorii Valenciei protestând vehement, astfel că centralul Felix Brych a ţinut să se consulte cu arbitrul adiţional din spatele porţii. Decizia a fost şocantă: „roşu” direct pentru Cristiano Ronaldo, care nu mai fusese niciodată trimis la cabine într-o partidă de Liga Campionilor!

Faza în care Ronaldo îi pune mâna pe cap lui Murillo
Faza în care Ronaldo îi pune mâna pe cap lui Murillo

Uluiala atracantului lui Juventus a fost atât de mare, încât acesta s-a prăbuşit pe gazon într-un gest de disperare, după care a părăsit spaţiul de joc cu faţa contorsionată şi cu ochii umeziţi de câteva lacrimi. După meci, puţini au fost specialiştii care au găsit acoperire regulamentară pentru brigada condusă de Brych, părerea generală fiind că Ronaldo a fost eliminat gratuit. „Scandalos” şi „absurd” au fost epitetele găsite de presa italiană, în timp ce apropiaţii fotbalistului, în frunte cu sora sa, au vorbit despre o „ruşine pentru fotbal”. „Arbitrajul video ar fi fost de ajutor în acest caz”, a concluzionat antrenorul lui Juve, Massimiliano Allegri, o săgeată trimisă spre şefii UEFA. Mai mult ca sigur, impactul mediatic produs de această eliminare va grăbi implementarea sistemului VAR în cupele europene.

Înainte de părăsi terenul de la Valencia, Cristiano Ronaldo a avut un scurt dialog cu antrenorul formaţiei spaniole, Marcelino. „Era foarte supărat, mi-a spus că nu a făcut nimic. De asta a plâns. Eu n-am văzut faza, mă uitam după minge”, a declarat la finalul meciului tehnicianul „liliecilor”.

Supărarea din tabăra lui Juventus a fost uriaşă, cel mai agitat fiind vicepreşedintele „Bătrânei Doamne”, fostul fotbalist ceh Pavel Nedved. Conform presei din Spania, la pauza meciului, Nedved împreună cu alţi doi membri din delegaţia lui Juve l-au aşteptat pe arbitrul Felix Brych la vestiare pentru a-i cere explicaţii. Martorii au asistat la reproşuri violente din partea italienilor, în timp ce brigada germană n-a reacţionat în niciun fel.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net