Ronaldinho a fost eliberat după ce a stat peste cinci luni într-o închisoare din Paraguay

ronaldinho-gettyimages-1088025752.jpg

Ronaldinho a fost acuzat că a folosit acte false în Paraguay
Ronaldinho a fost acuzat că a folosit acte false în Paraguay
Foto: Guliver / GettyImages

Fost campion mondial cu Brazilia, în 2002, Ronaldinho (40 de ani) a fost pus în libertate, după cinci luni şi jumătate de detenţie la Asuncion (Paraguay), în cadrul unui dosar de folosire de acte false. În acelaşi timp, a fost eliberat și fratele fostului fotbalist, Roberto de Assis Moreira, reţinut sub aceeași acuzație.

Cei doi au fost obligaţi de magistratul Gustavo Amarilla la plata unor despăgubiri de 90.000 de dolari, respectiv 110.000 de dolari, dar pot părăsi ţara.
În 6 martie, fostul fotbalist brazilian Ronaldinho şi fratele său, Roberto Assis, au fost plasaţi în detenţie preventivă la Asuncion pentru folosirea de paşapoarte false. Cei doi au fost audiaţi de un judecător care a decis că ei trebuie să rămână în închisoare. Iniţial, fostul campion mondial fusese eliberat vineri, după un lung interogatoriu, de şapte ore, în faţa unui judecător. Însă parchetul a anunţat pe contul de Twitter al instituţiei că a emis un mandat de arestare şi a cerut plasarea în detenţie a celor doi, care au fost puşi la dispoziţia ministrului public.
După ce au stat 32 de zile într-o închisoare de stat, cei doi bărbaţi au fost mutaţi într-un hotel din centrul Asuncionului, amenajat ca închisoare temporară pentru ei, în aşteptarea procesului. Ei au plătit o cauţiune de 1,6 milioane de dolari, 800.000 pentru fiecare. Ronaldinho şi fratele lui au făcut apel la decizia de reţinere, însă fără succes. Aproximativ 18 persoane au fost deja arestate în legătură cu acest caz, majoritatea oficiali ai serviciilor de imigrare şi poliţişti.
Ronaldinho şi Roberto Assis au mers în Paraguay pentru promovarea unei cărţi. Fostul atacant a rămas fără paşaport la sfârșitul anului 2018, după ce justiţia braziliană i l-a confiscat şi l-a amendat cu 2,5 milioane de dolari (2,25 de milioane de euro) pentru un proiect imobiliar ridicat într-o arie protejată. 
Recompensat cu Balonul de Aur în 2005, Ronaldinho a jucat ultima dată la Fluminense, în 2015, dar s-a retras oficial în ianuarie 2018. În cariera sa, el a mai evoluat pentru PSG, FC Barcelona şi AC Milan, cucerind titlul mondial cu Brazilia, în 2002.

Loading...