Românii pot intra pe lista neagră a Ligii Campionilor

process.jpg

Anderlecht-ul lui Stanciu şi Chipciu mai are doar două oportunităţi să nu devină a patra echipă din istorie care nu reuşeşte să înscrie în cele 6 meciuri din grupă- În tur a fost 3-0 pentru nemţi
Foto: GettyImages

Campioana Belgiei nu mai poate evita ultimul loc în grupa B, unde Bayern şi PSG şi-au rezervat locurile în optimi, iar Celtic i-a învins lejer în cursa pentru şaisprezecimile Ligii Europa. Trupa foştilor stelişti are însă un obiectiv mult mai important: salvarea onoarei!

Anderlecht este după patru jocuri cea mai slabă echipă din cele 32 calificate în această fază, “movii” având 15 goluri primite, 0 puncte şi 0 goluri marcate. O linie de clasament catastrofală, sub debutanta Qarabag, care a făcut două puncte în grupa cu Chelsea, Roma şi Atletico, sau NK Maribor, care a obţinut un egal din partida cu Locomotiv Moscova. Astfel, în ciuda lipsei unui obiectiv nobil, belgienii trebuie să mănânce pământul în meciul de azi, cu Bayern, dar şi în ultimul, de la Celtic, din care e obligată de mândria proprie să scoată măcar un punct cu gol marcat! Dacă nu va reuşi însă asta, Anderlecht va deveni a patra echipă din istoria Ligii Campionilor fără reuşită pe tabelă în şase meciuri, după Maccabi Haifa, în sezonul 2009 – 2010, Deportivo La Coruna, în sezonul 2004 - 2005, şi Dinamo Zagreb, stagiunea trecută. Acest dezastru n-ar fi totuşi fără precedent pentru trupa din Bruxelles! În sezonul 2004-2005, belgienii au pierdut de asemenea toate cele şase meciuri din grupa unde au jucat alături de Inter, Werder Bremen şi Valencia, dar atunci au marcat totuşi 4 goluri. Pentru atingerea acestei umile ţinte se va bate însă diseară doar Alexandru Chipciu, pentru că Nicuşor Stanciu, celălalt român din lot, e accidentat. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1