Românii l-au blocat pe Salah

salah_11rps_7487.jpg

Cel mai în formă fotbalist al planetei le-a înodat picioarele steliştilor în 2013, dar n-a reuşit să marcheze în poarta campioanei din Liga 1. Gardoş a ieşit şifonat şi cu iarbă peste tot, dar cu capul sus
FOTO: Sportpictures.eu

Semifinalele Ligii Campionilor au început marţi seara la Liverpool, iar pe buzele tuturor stă un singur nume: Mohamed Salah. Egipteanul a marcat două goluri şi a oferit alte două pase decisive în victoria cu 5-2 în faţa Romei şi e considerat fotbalistul momentului. Cu noi nu i-a fost însă chiar aşa de uşor.

Puţină lume îşi mai aduce probabil aminte, dar Salah a dat piept şi cu românii, iar experienţa nu a fost prea plăcută pentru cel care pare acum imposibil de blocat. S-a întâmplat în sezonul 2013-2014 al Ligii Campionilor când Steaua a căzut în grupa E cu Chelsea, Schalke şi Basel. „Faraonul” era legitimat la elveţieni şi a jucat în ambele meciuri încheiate cu scor identic, 1-1. Pe Arena Naţională, africanul a făcut spectacol pe postul de mijlocaş dreapta şi le-a creat coşmaruri lui Cristi Tănase şi Iasmin Latovlevic. Laurenţiu Reghecampf a cerut repede dublaj la cei doi, iar Mihai Pintilii şi Florin Gardoş au apărut deseori în margine pentru se lupta cu puştiul rapid şi tehnic apărut dintr-o suburbie a capitalei Egiptului, Cairo. Deşi impresia generală a fost şi atunci net în favoarea lui Salah, steliştii şi-au atins până la urmă ţinta şi au reuşit să-l blocheze pe „Faraon”, care nu a marcat şi nici n-a oferit vreo pasă decisivă. Vremuri bune şi total diferite de prezent, iar românii ar trebui să fie mândri cu ele. Acum Salah e cel mai în formă jucător de pe planetă, primul african care marchează 10 goluri într-un singur sezon de Liga Campionilor şi primul al unei echipe englezeşti de la Van Nistelrooy încoace. Iar la vară se anunţă licitaţia pentru el. Bine că avem şi noi pozele din 2013.

Loading...

Citește și