Românii din Belgia se luptă cu titlul «pe masă»

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu  e cel mai scump  transfer din istoria  lui AnderlechtFotografii: EPA/Guliver/ GettyImages
Nicuşor Stanciu e cel mai scump transfer din istoria lui AnderlechtFotografii: EPA/Guliver/ GettyImages

Club Brugge şi Anderlecht, echipele lui Rotariu, respectiv Chipciu şi Stanciu, se vor întâlni duminică, 14 mai, iar dacă oaspeţii vor învinge, vor obţine şi laurii de campioni.

Trupa din Bruxelles e fruntaşă, cu 45 de puncte, în timp ce gazdele derby-ului sunt la patru lungimi în spate. Pe lângă această etapă, mai rămân doar două runde şi un succes al lui Anderlecht ar însemna că diferenţa nu mai poate fi refăcută şi titlul e garantat. Campionatul în Belgia e disputat de români. La Brugge e fostul dinamovist Dorin Rotariu, omul care şi-a atras laudele antrenorului, a fanilor şi a presei după ultimele două meciuri. Cu Zulte a înscris decisiv, scor 2-1, şi şi-a adus echipa în lupta pentru titlu, iar în partida recent disputată, cu Charleroi, a pasat pentru gol, rezultatul final fiind de 3-1. Azi, însă, îl aşteaptă cel mai dificil test. Îi va primi pe teren propriu pe liderii de la Anderlecht.

Acolo sunt şi ex-rivalii săi din Liga I, Alex Chipciu şi Nicuşor Stanciu, ambii îmbrăcând în trecut tricoul Stelei, actuala FCSB. Dintre aceştia, primul e cel mai periculos. Are deja cinci goluri în acest sezon şi când nu marchează, oferă assist-uri. Tot aici e şi Nicolae Stanciu, dar cel mai scump transfer al echipei, sosit pentru zece milioane de euro, dar ajuns rezervă.


    Chipciu este  titular la echipa  din Bruxelles
Chipciu este titular la echipa din Bruxelles


    Rotariu s-a  acomodat cu  campionatul belgian
Rotariu s-a acomodat cu campionatul belgian

O victorie a lui Anderlecht îi va asigura titlul, în timp ce un triumf al gazdelor va relansa lupta pentru primul loc. Dar, tot Chipciu şi compania vor fi favoriţi, fiindcă ar rămâne cu un avantaj de un punct plus un program mult mai uşor până la final.

Standard-ul lui Răzvan Marin, pe ultimul loc


    Răzvan Marin
Răzvan Marin

Şi-n play-off-ul pentru Liga Europa avem români, dar echipele lor au mari probleme. În Grupa A, Standard Liege, acolo unde joacă Răzvan Marin, e pe ultimul loc, totuşi mijlocaşul nostru are evoluţii apreciate. Apoi, în Grupa B, e Mouscron, formaţia condusă de Mircea Rednic. Trupa e pe locul trei, la 11 puncte distanţă de liderul Genk. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net