Românii atacă Liga Europa

Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru a marcat pentru Ludogoreţ în meciuri mari şi vrea s-o facă şi cu Bayer
Claudiu Keşeru a marcat pentru Ludogoreţ în meciuri mari şi vrea s-o facă şi cu Bayer

A început un nou sezon de cupe europene fără echipe româneşti în faza grupelor, dar nu putem să suspinăm după amatori oricâte nostalgii am avea. Fotbalul înseamnă mai mult de atât şi dacă într-adevăr nu putem privi jocul fără factorul patriotic, atunci în Liga Europa ne putem scoate măcar cu românii care au ajuns acolo cu alte echipe. Şi joi seara avem din plin aceste situaţii.

Cel mai tare duel este cel al lui PAOK Salonic cu Chelsea. Trupa antrenată de Răzvan Lucescu va primi pe Toumba vizita englezilor lui Maurizio Sarri, cei care au câştigat în 2012 această competiţie. Grecii anunţă crearea unui infern şi speră ca Hazard şi compania să vină mai puţin concentraţi şi cu gândul la Premier League, acolo unde au început bine şi unde nu vor să piardă contactul cu Liverpool. Este de departe unul dintre cele mai mari dueluri avute de Răzvan Lucescu în cariera de antrenor, iar românul s-a descurcat tot timpul bine când echipele lui au pornit cu şansa a doua în astfel de lupte. Apoi, în grupa J, Standard Liege şi Răzvan Marin merg pe Estadio Ramon Sanchez Pisjuan pentru un punct care să-i ţină printre favoriţi la calificarea în primăvara europeană.


    Claudiu Keşeru a marcat pentru Ludogoreţ în meciuri mari şi vrea s-o facă şi cu Bayerfoto: EPA
Claudiu Keşeru a marcat pentru Ludogoreţ în meciuri mari şi vrea s-o facă şi cu Bayerfoto: EPA

Sevilla, cea mai prolifică echipă din istorie în această competiţie cu cinci trofee câştigate, e la pământ în campionat şi cu siguranţă că nu se gândeşte cu toată forţa la partida cu belgienii, care astfel au o şansă în plus. Meci mare vor avea şi Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru şi Dragoş Grigore care vor primi la Razgrad vizita lui Bayer Leverkusen. „Farmaciştii” sunt pe ultimul loc în Bundesliga după primele trei etape cu niciun punct acumulat şi vor juca în Bulgaria cu multe rezerve, fapt care face posibilă o surpriză provocată de Ludogoreţ. Andrei Ivan şi „ucigaşii” vienezi ai FCSB-ului vor debuta pe teren propriu în faţa ruşilor de la Spartak Moscova, meci care va conta pentru o grupă G din care mai fac parte Villareal şi Glasgow Rangers.

Băluţă o înfruntă pe Bordeaux

Lazio şi Radu Ştefan au un meci aparent uşor cu ciprioţii de la Apollon Limassol, dar nu trebuie să gafeze pentru că alte două echipe vor locurile de şaisprezecimi, Eintracht Frankfurt şi Marseille, care se vor duela azi în Franţa. Nu putem uita nici de Alexandru Băluţă, fostul jucător al Craiovei legitimat acum la Slavia Praga urmând să joace în această seară împotriva francezilor de la Bordeaux. Ar mai putea apărea la Genk Vladimir Screciu, dar la cât a fost acesta de implicat la belgieni până acum şansele ca el să prindă minute sunt mici. Despre Alexandru Măţel avem şi mai puţine de spus, croaţii de la Dinamo Zagreb aşteptând doar pauza de iarnă pentru a scăpa de fostul giurgiuvean. Nici pomeneală ca el să apară vreo secundă azi cu Fenerbache.

Istvan Kovacs arbitrează Villareal – Glasgow Rangers

În această seară suntem reprezentaţi în Liga Europa nu doar de jucători şi antrenori, ci şi de arbitri. O brigadă românească cu Istvan Kovacs la centru va conduce partida de pe El Madrigal, Villareal – Glasgow Rangers, derby-ul grupei G. Spaniolii sunt favoriţi, dar scoţienii antrenaţi de legenda lui Liverpool, Steven Gerrard, s-au calificat în grupe glorios şi nu se vor da uşor bătuţi în Castellon. Kovacs va fi ajutat la cele două margini de Vasile Marinescu şi Mihai Artene, iar rezervă îi va fi Alexandru Cerei.

Centralul din Carei va fi şi el implicat în prima etapă din grupele Ligii Europa
Centralul din Carei va fi şi el implicat în prima etapă din grupele Ligii Europa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net