România s-a făcut de râs și a pierdut în Armenia

Ultima actualizare:

    Cicâldău a marcat două goluri cu ArmeniaFOTO: Profimedia
Cicâldău a marcat două goluri cu ArmeniaFOTO: Profimedia

Naționala României s-a făcut de râs și a pierdut pentru prima dată în istorie cu Armenia, scor 3-2.

”Tricolorii” aveau nevoie de o victorie la Erevan pentru a spera la locul 2 în grupa de calificare la Campionatul Mondial, însă a părăsit terenul învinsă incredibil de clar. Chiar dacă scorul a fost doar 3-2, rușinea este incomensurabilă. După ce la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0, la capătul unei prime reprize în care fiecare echipă a ratat câte o ocazie mare, partea secundă a fost un dezastru pentru noi. Armenii au trecut la cârma jocului, au deschis scorul în minutul 56, când Sperţian a marcat pe contraatac, cu un şut de la 20 de metri, balonul fiind deviat de Toşca şi lovind bara, înainte de a intra în plasă. Românii și-au revenit totuși și au ajuns să conducă după ce Cicâldău a marcat două goluri, în minutele 62 și 72, de fiecare dată din centrările coechipierului său de la Universitatea Craiova, Bancu.

În minutul 76, însă, România a rămas în locul 10, după ce Pușcaș a făcut inexplicabil un fault la centrul terenului, fiind eliminat. De atunci parcă s-a dat semnalul de atac pentru armeni, care au asaltat poarta lui Niță, iar golurile au căzut firesc, chiar dacă egalarea a venit din ofsaid. În minutul 86, Haroian a deviat în poartă un şut-centrare al lui Barseghian, după care, în minutul 89, nou-intratul Crețu l-a faultat în careu pe Sperţian şi arbitrul a dictat penalty, transformat de Barseghian.

Astfel s-a scris istoria unuia dintre cele mai rușinoase meciuri din istoria naționalei României. Iar șansele de calificare în baraj sunt deja reduse la 30%.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net