România în Liga Naţiunilor: 5 mize pentru ultimele două meciuri

Ultima actualizare:

    Naţionala României se pregăteşte pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru
Naţionala României se pregăteşte pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru

În funcţie de locul ocupat la final în grupa din Liga Naţiunilor, naţionala României are multe de câştigat, dar şi de pierdut.

Ultimele meciuri din Liga Naţiunilor, sâmbătă cu Lituania (acasă) şi marţi cu Muntenegru (în deplasare), vor creşte sau vor scădea şansele tricolorilor de a se califica la Campionatul European din 2020.

Aflată la prima ediţie, Liga Naţiunilor e încă o competiţie cu multe „necunoscute”. În condiţiile în care preliminariile cu care eram obişnuiţi se vor desfăşura abia la anul, multă lume se întreabă care e rolul partidelor pe care România le-a disputat în această toamnă în grupa cu Serbia, Muntenegru şi Lituania. Înaintea ultimelor două etape, naţionala lui Cosmin Contra e pe locul al treilea, dar are posibilitatea de urca pe primul loc, la fel cum nu e exlus să termine pe ultima poziţie. Ierarhia finală din Liga Naţiunilor C va conta ulterior în sistemul de calificare la Euro 2020, astfel că mizele „dublei” cu Lituania şi Muntenegru nu sunt de neglijat.

*Ce înseamnă locul 1: garantarea prezenţei în play-off-ul Ligii Naţiunilor C, în cazul în care nu ne calificăm la Euro în urma preliminariilor clasice din 2019. Play-off-ul respectiv ar urma să se dispute în primăvara lui 2020, în sistem semifinale şi finală împotriva celorlalte trei câştigătoare de grupe din Liga C. Pentru a câştiga grupa, România are nevoie de două victorii, dar şi de un pas greşit al Serbiei.

*Ce înseamnă locul 2 cu punctaj bun: prezenţa în urna a treia şi adversari mai uşori la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Euro 2020. Se va întâmpla acest lucru dacă România se va clasa pe una din primele două poziţii într-un clasament separat al echipelor de pe locurile secunde în Liga C. De asemenea, păstrăm şanse la play-off-ul salvator din martie 2020 în cazul în care una sau mai multe dintre câştigătoarele de serie se vor califica la Euro prin intermediul preliminariilor.

*Ce înseamnă locul 2 cu punctaj slab: prezenţa în urna a patra şi adversari mai dificili la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Euro 2020. În plus, şansele ca România să mai prindă un loc de play-off se vor diminua considerabil. De menţionat că, în stabilirea acestui punctaj se vor lua în calcul doar meciurile cu Serbia şi Muntenegru, nu şi cu Lituania.

*Ce înseamnă locul 3: urna a patra la tragerea la sorţi a preliminariilor (programată la 2 decembrie) şi adio play-off pentru calificarea la Euro. Mai mult, România poate ajunge în situaţia nedorită de a retrograda în Liga D dacă va avea cel mai slab punctaj dintre echipele de pe locurile trei în Liga C (considerând doar rezultatele cu primele două clasate).

*Ce înseamnă locul 4: retrogradarea în Liga Naţiunilor D pentru viitoarea ediţie a competiţiei (2020-2021). E un scenariu greu de crezut, dar nu imposibil, în cazul în care România pierde ambele meciuri pe care le mai are de jucat, iar Lituania îşi câştigă partidele şi ne depăşeşte la “directe” (în tur a fost 2-1 pentru noi).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net