România i-a pregătit pentru grupele Ligii

Ultima actualizare:
Tavares a intrat în istoria celor de la Maribor
Tavares a intrat în istoria celor de la Maribor

Liga I şi-a multe ţepe în trecutul recent, aducând jucători de mâna a doua sau a treia pe care i-a plătit regeşte. Din păcate pentru fotbalul românesc, viceversa e la fel de valabilă. De-a lungul anilor, cluburile noastre s-au dispensat prea uşor de nişte jucători care au dovedit apoi că au valoare.

Şi nu vorbim neapărat de cazurile celebre Obi Mikel, alungat de Rapid şi ajuns apoi la Chelsea sau Thomas Muller, refuzat de Dinamo şi ajuns campion Mondial cu Germania. Retururile play off-urilor de Liga Campionilor jucate marţi seara ne oferă dovezi mult mai recente de incompetenţă şi proastă apreciere a conducătorilor români. La Glasgow, slovenii de la NK Maribor au câştigat cu 1-0 şi după 1-1 în prima manşă s-au calificat după o pauză de 15 ani în grupele Ligii Campionilor.

Maribor şi APOEL, surprizele competiţiei

Supriza a fost enormă şi s-a amplificat în momentul când am citit echipele de start. La oaspeţi, titulari au fost mijlocaşul Dare Vrsic şi atacantul Jean Philippe Mendy, nume cunoscute nouă. Primul a jucat 22 de meciuri pentru Poli Timişoara între 2007 şi 2010, fiind de două ori vicecampion al României cu bănăţenii.

N-a fost însă suficient de bun pentru trupa patronată atunci de Marian Iancu şi după un periplu pe la Koper, Olimpija Ljubliana şi Austria Viena a ajuns în Liga Campionilor cu Maribor.

Aceeaşi poveste şi cu vârful francez în vârstă de 27 de ani, cu diferenţa că de el şi-a bătut joc Dinamo. Între 2006 şi 2009 a fost folosit doar 10 meciuri în Ştefan cel Mare, trei de Petrolul, unde a fost o perioadă împrumutat şi 15 de Dinamo II, unde a fost la un moment dat exilat. Pe Celtic Park a fost însă suficient de bun, a jucat toate cele 90 de minute, iar acum aşteaptă duelurile cu Barcelona, Real Madrid sau Bayern Munchen.

Nu în ultimul rând, APOEL Nicosia s-a calificat şi ea în grupele Ligii Campionilor avându-l în poartă în mare formă pe spaniolul Urko Pardo. Ciprioţii au învins pe teren propriu cu 4-0 pe Aalborg, din Danemarca, iar fostul rapidist care era ţinut rezerva lui Elinton Andrade în sezonul 2008-2009, a sărit din bară în bară.

Eroul slovenilor trebuia să joace la Urziceni


    Tavares a intrat în istoria celor de la MariborFoto: Reuters
Tavares a intrat în istoria celor de la MariborFoto: Reuters

Interesantă este şi povestea lui Marco Tavares, brazilianul de 30 de ani care a înscris golul victoriei şi al calificării lui NK Maribor la Glasgow. În vara lui 2009, imediat după ce Unirea Urziceni câştiga titlul în România, ialomiţenii au vrut să-l transfere pe atacant pentru a se întări în perspectiva meciurilor din grupele Ligii Campionilor care urmau. Mihai Stoica, managerul general al Unirii în acele vremuri, a mers în Slovenia pentru a negocia direct aducerea lui Tavares, golgheterul campionatului ex-iugoslav, dar cele două părţi nu s-au înţeles la bani. Visul lui Tavares de a juca în grupele Ligii Campionilor s-a împlinit până la urmă cu Maribor, al cărui erou a fost marţi seara în Scoţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net