România - Grecia

Ultima actualizare:

    România - Grecia, un meci fără golurifoto: David Muntean
România - Grecia, un meci fără golurifoto: David Muntean

România – Grecia s-a încheiat cu 0-0, iar “tricolorii” sunt în criză după ce nu au mai înscris de trei meciuri. Elevii lui Iordănescu au nevoie de patru puncte din ultimele două jocuri pentru a se califica la EURO 2016.

România – Grecia, scor 0-0, s-a disputat pe Arena Naţională, la meci asistând 38.000 de spectatori. Cum golurile au lipsit, fanii au sărbătorit faptul că Simona Halep s-a calificat în sferturi de finală la US Open, informaţia fiind primită cu urale.

Iată echipele care s-au confruntat:

România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban (Andone '80), Pintilii - Torje, Budescu (Sânmărtean '64), Maxim (Popa '64) - Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Grecia: Karneis - Kitsiou, Papastathopoulos, Manolas, Holebas - Aravidis, Tziolis - Samaris, Fortounis (Kone '54), Fetfazidis (Vyntra '46) - Mitroglou (Karelis '87). Selecţioner: Kostas Tsanas

Acum echipa naţională are nevoie de patru puncte din meciurile cu Finlanda şi Insulele Feroe pentru a se califica la EURO 2016. Cum s-a scuzat Anghel Iordănescu după ce România-Grecia s-a încheiat 0-0: “Am încercat să jucăm mai ofensiv. A fost o partidă acceptabilă. Ne-a lipsit doar claritatea şi finalitatea. În prima repriză am avut şi câteva ocazii şi prin Budescu şi Keşeru. Din păcate însă nici în repriza a doua nu am reuşit să găsim drumul spre poartă”.

Apoi, selecţionerul a continuat: “Una peste alta, eu zic că este pozitiv că nu am luat gol şi negativ că nu am reuşit să marcăm. Unii jucători trec printr-o perioadă grea, au unele probleme la echipele de club şi asta s-a văzut pe teren. Sunt optimist, sunt încrezător, mai sunt şase puncte în joc şi nu am de ce să intru în panică. Probabil că ar fi trebuit să câştigăm în această seară, pentru a rezolva situaţia calificării”.

România – Grecia: sunt aşteptaţi Stancu, Rusescu şi Marica

Iordănescu speră să se poată baza la meciul cu Finlanda pe vedetele care nu au putut evolua la România-Grecia. “Sper ca până la Finlanda să joace câteva meciuri şi jucătorii care nu au făcut-o până acum: sper ca Stancu să-şi rezolve problema de sănătate, Rusescu să evolueze, îl aştept şi pe Marica. Dacă ei ar fi în plenitudinea forţelor, alta ar fi situaţia”, a anunţat acesta.

Antrenorul s-a referit şi la Budescu, jucător asupra căruia s-a iscat polemic în privinţa convocării. “Budescu e greu să joace la un asemenea nivel şi să dea şi un randament fantastic. A avut două situaţii din care putea marca şi îl pupam, îl îmbrăţişam, dacă o făcea. El a avut şi o problemă de sănătate mai veche, cu care a venit la echipa naţională şi nu se putea rezolva într-un timp atât de scurt”, a menţionat el.

România – Grecia: Torje a recunoscut că echipa a jucat slab

Mijlocaşul Gabriel Torje a declarat după România - Grecia că prestaţia echipei a fost sub aşteptări. “Trebuie să fim realişti, n-am făcut un joc foarte bun. În prima repriză chiar am făcut un joc prost. Am pierdut două puncte mari. Nu trebuie să căutăm vinovatul, am adus mingea în faţa porţii, dar indiferent cine a avut-o a ratat”, a spus Torje.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net