România - Belarus 5-3. Avem atac, dar unde este apărarea?

Ultima actualizare:

    Debutantul Mitrea a deschis scorul în meciul cu BelarusFOTO: Sportpictures.eu
Debutantul Mitrea a deschis scorul în meciul cu BelarusFOTO: Sportpictures.eu

Naționala României a trecut de la extaz la agonie în amicalul cu Belarus. ”Tricolorii” s-au impus cu scorul de 5-3, după ce la un moment dat au condus cu 5-0. Următorul meci este cel cu Norvegia, din Liga Națiunilor, de duminică.

Teoretic, amicalul cu Belarus ar fi trebuit să fie repetiția generală de dinaintea partidei cu Norvegia, de duminică, atunci când la București va veni super-golgeterul Haaland. Iar testul nu putem spune că a fost unul reușit, mai ales dacă judecăm după ultimele 30 de minute, în care modesta echipă ex-sovietică ne-a marcat trei goluri și a ratat și un penalty. Partea bună este că în până în minutul 60 ”tricolorii” marcaseră cinci goluri, o premieră în istoria recentă a naționalei. Scorul a fost deschis, în minutul 11, de debutantul Mitrea și a fost majorat dintr-un penalty obținut de Pușcaș, în minutul 20, de surprinzătorul căpitan al naționalei, Răzvan Marin. Nedelcearu, în minutul 32, și Pușcaș, în minutul 45, au făcut ca la pauză ”tricolorii” să intre cu un avans de patru goluri. Același Nedelcearu a dovedit în minutul 55 că transferul la AEK Atena i-a priit, devenind golgeterul partidei după ce a dus rezultatul la 5-0 și părea că echipa lui Rădoi poate obține o victorie record pentru ultimele decenii. Numai că atât a durat concentrarea românilor, care a demonstrat încă o dată că este o echipă care de când a învățat să atace a uitat să se apere. Ex-sovieticii, care sunt cu două clase sub Norvegia lui Haaland, au fost cât pe ce să ne egaleze în ultima jumătate de oră. Nu au reușit să înscrie decât de trei ori și să rateze un penalty – apărat spectaculos de al doilea debutant al serii, Lazar, dar deja ne fac să visăm urât în perspectiva meciului de duminică, din Liga Națiunilor.

Mirel Rădoi, nervos la conferința de presă

Finalul meciului a adus în fața ziariștilor un Mirel Rădoi neobișnuit de agresiv și nervos. Venit decis la conferința de presă pentru un război al declarațiilor cu ziariștii, selecționerul a demonstrat că scaunul pe care stă este foarte mare pentru el. Spre bucuria tuturor, nu a negat atunci când a fost întrebat dacă oferta de la Universitatea Craiova este reală, astfel că după ultimul meci din Liga Națiunilor, cel cu Irlanda de Nord, din 18 noiembrie, este posibil să avem în această funcție un antrenor care știe să facă față atât tensiunii din teren, cât și din afara lui. ”Deocamdată sunt la echipa națională, nu ar fi frumos să vorbesc despre așa ceva nici pentru Craiova, nici pentru federație. Chiar dacă nu există nimic, nu trebuie să lămuresc nimic cât sunt aici. Veți vedea la fiecare partidă unde mă veți găsi, văd că știți mai bine decât mine, așa că vă las să speculați”, a declarat selecționerul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net