România așteaptă de 15 ani o victorie cu o campioană a lumii. O va obține în Germania, vineri?

Ultima actualizare:

    Kimmich și Keșeru ar putea fi din nou adversari în meciul de mâineFOTO: Sportpictures.eu
Kimmich și Keșeru ar putea fi din nou adversari în meciul de mâineFOTO: Sportpictures.eu

Naționala României a încheiat ieri antrenamentele acasă și este gata de marele meci cu Germania, o formație care, de când a fost preluată de Hansi Flick parcă și-a regăsit stilul ofensiv. Meciul de la Hamburg este vineri, de la ora 21.45, iar elevii lui Mirel Rădoi sunt deciși să-și vândă scump pielea. Ar fi momentul, pentru că de 14 ani nu am mai învins o fostă campioană mondială.

Pentru prima dată după mult timp, selecționerul are la dispoziție tot lotul convocat. Nici o problemă de sănătate, nici un test pozitiv, nimic nu a perturbat pregătirea meciurilor cu Germania și Armenia, programate vineri și luni în preliminariile Campionatului Mondial. Paradoxal, partida din care tricolorii nu au nimic de pierdut este prima, cea cu nemții, pentru că indiferent de rezultatul acestui meci, ei sunt obligați să învingă Armenia în partida care este programată pe stadionul ”Steaua” din Capitală. Poate că tocmai această lipsă de presiune va fi cea care va naște performanța în cazul echipei noastre. Pentru că microbiștii români așteaptă de mult timp o victorie în fața unei puteri a fotbalului mondial. Ultima dată când tricolorii au triumfat în fața unei foste campioane a lumii a fost în 2006, când România a învins cu scorul de 1-0 Spania chiar la ea acasă într-un amical. Eroul partidei s-a numit Marica, atacantul echipei antrenate de Victor Pițurcă înscriind în minutul 59. Trebuie spus că pe acea vreme ibericii încă nu cuceriseră titlul mondial, însă oricum aceasta rămâne ultima mare victorie obținută de români într-o partidă inter-țări la fotbal. Dacă ne întoarcem cu doi ani mai mult în urmă, în 2005, pe vechiul stadion ”Giulești” s-a obținut una dintre cele mai prestigioase victorii din istoria naționalei României: 5-1 cu Germania. Un meci amical, e adevărat, dar o partidă de care se mai vorbește încă și acum. Pleșan, Raț, Dănciulescu (cu o dublă) și Caramarin au fost autorii golurilor unei victorii care ne-a dat senzația că ni s-a născut o nouă națională. Nu a fost așa, din păcate.

De la meciurile cu Germania și Spania, am jucat nu mai puțin de 16 meciuri contra unor foste campioane mondiale și nu am mai reușit să învingem niciodată. Este adevărat, am încheiat de zece ori la egalitate, însă majoritatea acestor rezultate au fost înregistrate în partide amicale, sau în meciuri oficiale, dar care nu mai aveau miză. Singurele remize care ne-au durut cu adevărat au fost cele de la Euro 2008, cu Italia (scor 1-1) și cu Franța (0-0). Mai ales în primul meci, în care ne-a scăpat victoria printre degete după ce Adi Mutu a ratat un penalty, apărat de legendarul Buffon.

Ultimul rezultat de egalitate obținut de români împotriva unei formații importante a fost înregistrat acum cinci ani, un 0-0 cu Spania la Cluj-Napoca. Atunci, ibericii erau deținătorii titlului continental și se pregăteau, ca și noi, pentru participarea la turneul final al Campionatului European din Franța. Stanciu și Andone au ratat atunci ocazii mari și ne dădeau speranțe că poate vom trece de grupe. Din păcate am rămas cu speranțele…

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net