România are echipa, Irlanda de Nord are vedetele. Ce spun cotele despre meciul de vineri

Ultima actualizare:

    Nationala României la antrenamentFOTO: frf.ro
Nationala României la antrenamentFOTO: frf.ro

Doar o zi ne mai desparte de startul noii ediții a Ligii Națiunilor. România va întâlni Irlanda de Nord, pe ”Arena Națională”, de la ora 21.45 (în direct la Pro TV), într-un meci care reprezintă și debutul ca selecționer al lui Mirel Rădoi. Meciul este unul paradoxal din punctul de vedere al cotelor celor jucătorilor celor două formații.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, România este mai bine cotată decât Irlanda de Nord. Concret, ”tricolorii” au o cotă totală de 52,95 de milioane de euro, în timp ce adversarii lor au o cotă totală de 45,33 milioane de euro. Cu toate acestea, dacă ne uităm la cotele individuale ale jucătorilor, constatăm ceva cu adevărat surprinzător: noi avem valori mai mici, dar apropiate ca valoare, în timp ce Irlanda de Nord are doi jucători cu cote excepționale față de ale noastră. Practic, vedetele care se vor afla vineri seară în fața tribunelor goale ale ”Arenei Naționale” vor fi fundașul central Jonny Evans, care evoluează la Leicester City și e evaluat la 12 milioane de euro, și fundașul stânga Jamal Lewis, de la recent retrogradata din Premier League, Norwich City. Acesta este cotat la 11 milioane de euro, adică exact de două ori cât liderul de valoare – conform transfermarkt – Florinel Coman, evaluat la 5,5 milioane de euro.

Florinel Coman este cel mai bine cotat jucător român din lot

De altfel, acum este pentru prima dată după mulți ani când un jucător din campionatul intern este cel mai valoros component al naționalei noastre. Este adevărat, acum și conjunctura i-a fost favorabilă, pentru că Răzvan Marin, cotat la 8 milioane de euro, a fost lăsat acasă de selecționerul Mirel Rădoi, pentru a-i permite să se acomodeze cu noua sa formație, Cagliari, cu care a semnat acum două zile. De asemenea, din lot nu face parte nici portarul Ionuț Radu, a cărui cotă s-a prăbușit la 8 milioane de euro după ce nu a mai apărat nici un minut de la finalul anului trecut. În fine, dacă actualul record al lui Coman ar fi putut fi egalat de Mitriță, lăsat, de asemenea, acasă de Rădoi, pentru a nu pierde trei meciuri de campionat și pentru a nu fi nevoit să stea 14 zile în carantină la întoarcerea în SUA, el fiind legitimat la New York City.

Comparând cotele celor două echipe, vedem că dacă nord-irlandezii au cele două vedete și apoi doar alți 7 jucători cotați la peste un milion de euro, la români situația este mult mai compactă. Noi avem în total 18 jucători a căror cotă trece de un milion de euro (inclusiv Coman), ceea ce denotă că noi avem o echipă valoroasă în ansamblu și ne putem baza pe un joc colectiv, spre deosebire de adversari, care se vor baza, probabil, pe siguranța din apărare a celor două vedete și apoi pe contraatacuri născute din intercepțiile acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net