River - Boca, finala „fugărită” 10.000 de kilometri! Meciul e duminică

Ultima actualizare:

    Finala River Plate - Boca Juniors a început în America de Sud şi se va termina în Europa
Finala River Plate - Boca Juniors a început în America de Sud şi se va termina în Europa

Marele meci River – Boca din Copa Libertadores se joacă duminică pe continent european, la Madrid.

Derby-ul dintre River Plate şi Boca Juniors, cele două mari rivale din Argentina, va rămâne cu siguranţă în istoria fotbalului. Din motive de securitate, partida a fost mutată la 10.000 de kilometri de Buenos Aires.

Copa Libertadores e echivalentul Ligii Campionilor în America de Sud, iar River şi Boca nu se întâlniseră niciodată până în prezent în ultimul act. De-aici a pornit întreaga nebunie din jurul „dublei” tur-retur programate iniţial la 10 şi 24 noiembrie. Din cauza ploii, primul meci de pe terenul Bocăi a fost amânat cu 24 de ore şi s-a încheiat cu un 2-2 care a aprins şi mai tare spiritele în vederea manşei decisive de pe arena „Monumental” din Buenos Aires.

Înaintea partidei, fanaticii fani ai lui River şi-au dat în petec şi au atacat cu pietre autocarul oaspeţilor de la Boca, mai mulţi fotbalişti ajungând la spital. Evident, confruntarea a fost suspendată, iniţial pentru a doua zi, tot pe „Monumental”. Pentru că cei de la Boca n-au mai vrut să joace acasă la River, solicitând inclusiv victoria la „masa verde”, şefii forului sud-american (CONMEBOL) au decis ca returul finalei să fie amânat pentru o dată ulterioară. Au urmat zile de foc, în care s-au vehiculat fel de fel de variante de disputare, ba în Paraguay, ba la Doha, în Qatar, ba în Europa. În cele din urmă, River – Boca s-a mutat de la Buenos Aires la Madrid, pe arena „Santiago Bernabeu”, adică la peste 10.000 de kilometri distanţă.

Pentru a evita alte incidente, susţinătorii din Argentina ai celor două echipe au avut la dispoziţie pentru meciul de duminică doar câte 5.000 de bilete. Fără îndoaială, sectoarele rezervate galeriilor nu vor rămâne goale, River şi Boca urmând să fie încurajate pe „Bernabeu” de fanii din Spania, ţară unde locuiesc numeroşi argentinieni. Poliţia din Madrid e de câteva zile în alertă maximă, la meci urmând să fie mobilizate peste 4.000 de forţe de ordine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net