Rezerve de lux pe milioane de euro

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru fotbalul românesc, vara acestui an a fost bogată în transferuri afară. Chiar dacă cei mai mulţi dintre jucători au plecat din postura de jucători liberi de contract, Liga I a exportat masiv în pauza competiţională. Aceasta ar fi partea plină a paharului. Partea goală este reprezentată de faptul că extrem de puţini dintre cei care au ajuns în străinătate confirmă la cluburile lor.

Dacă în România erau şi încă mai sunt jucători de naţională, în fotbalul mare Chiricheş, Rusescu, Alexe, Nica, Nistor, Chiţu ori Gicu Grozav nu au ajuns certitudini pentru grupările care au dat bani frumoşi pe ei. În cea mai ingrată postură se află fostul stelist Raul Rusescu. Golgheterul ultimei ediţii a Ligii I e ignorat constant de antrenorul Sevillei, chiar dacă în meciurile din preliminariile Ligii Europa, în care a jucat, a marcat două goluri. Ulterior însă, el n-a mai fost băgat în seamă şi aşa se face că din 13 august n-a mai prins nici măcar banca de rezerve a spaniolilor, care n-au deloc o situaţie strălucită în campionat, fiind pe locul 15.

O posibilă explicaţie a tratamantului pe care îl suportă Rusescu ar fi aceea că a fost adus la Sevilla de preşedintele clubului, peste capul antrenorului Unai Emery. Practic, nu există decât doi fotbalişti care au punctat pentru noile lor echipe. Foştii rapidişti, Nicolae Grigore şi Alexandru Ioniţă, care joacă într-un fotbal din campionate cu valoare îndoielnică. Grigore e în Arabia Saudită, la Al Ittifaq (locul 11 din 14), iar Ioniţă în liga a doua din Turcia, la Orduspor (locul 4).

simeon stalpnicul png

Primul a reuşit şi un autogol, în ultima etapă a competiţiei saudite. La 23 de ani, Gicu Grozav a preferat un transfer la ruşi, petrolul primind o ofertă consistentă pentru el, iar jucătorul un salariu de aproape o jumătate de milion de euro pe an. Grozav, care mai jucase în străinătate, în Belgia, se adaptează însă greu la echipa cecenă şi din două în două săptămâni vine la Ploieşti, unde-şi susţine fosta echipă din tribune. Internaţionalul era unul dintre preferaţii publicului ploieştean şi resimte din plin absenţa unui public generos, în condiţiile în care ruşii sunt extrem de reci în special cu fotbaliştii străini.

Mureşan şi Herea, singurii care au reuşit

Gabi Mureşan şi Ovidiu Herea s-au integrat cel mai uşor la noile lor echipe. Mureşan, fotbalist cu experienţă, care a prins trei sezoane de Liga Campionilor la CFR Cluj, e la Tom Tomsk, locul 13 (din 16) în Rusia, unde a fost titular până la mijlocul lui septembrie, când s-a accidentat. Herea joacă acum la FC Sion, locul 8 (din 10) în Elveţia. El evoluează aproape meci de meci, dar la Sion n-a reuşit niciun gol.

De ce a dat Dnipro 2 milioane € pe Vlad?

Unul dintre cele mai surprinzătoare transferuri efectuate în această vară a fost cel al fundaşului Alexandru Vlad, de la Pandurii la Dnipro. Nu a uimit traseul fotbalistului ci suma plătită de ucrainieni. De când a ajuns la Dnipro, Vlad a jucat un singur meci, cel cu Pandurii, din Liga Europa, când a fost introdus pentru că ştia jocul fostei sale echipe. El n-a prins nici măcar banca de rezerve la echipa sa, care a disputat deja 11 etape de campionat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net