Restanțele lui FC Dinamo în aer! Bucureștenii mai au 6 meciuri, iar Play-Out-ul se poate încheia peste... 6 zile

dinamo-voluntari-rps_1476.jpg

FC Dinamo a câștigat cu 2-1 în Voluntari
FC Dinamo a câștigat cu 2-1 în Voluntari
Foto: sportpictures.eu

Comitetul Executiv al FRF de ieri a respins propunerea LPF de prelungire a sezonului până în 18 august. Nimeni nu știe, deocamdată, când și cum ar putea FC Dinamo să-și dispute toate restanțele...

Ziua de astăzi a fost extrem de complicată pentru oamenii care iau decizii în fotbalul nostru. Pe lângă faptul că au hotărât  cum se va stabili campioana, în caz de egalitate la meciul din Bănie, aceștia au analizat și situația din Play-Out-ul Ligii 1.
Președinte al FRF, Răzvan Burleanu a oferit detalii: „Cluburile din play-out n-au fost de acord cu prelungirea sezonului după 5 august. Șase cluburi din play-out ne-au trimis scrisori prin care spun că nu sunt de acord cu prelungirea sezonului. Argumentele lor? În primul rând, dacă s-ar produce o asemenea amânare, asta ar presupune că toate celelalte echipe vor fi nevoite să stea şi să aştepte ca celelalte echipe să recupereze meciurile pierdute. Al doilea, au jucători cărora le expiră contractele la 5 sau 15 august. Astfel că în 18 sau 21 august integritatea sportivă a competiţiei ar avea de suferit. Astăzi, mâine dimineaţă cel târziu, Liga (n.r. - LPF) are misiunea să consulte cluburile şi să ne trimită un punct de vedere pentru ca noi să putem să-l transpunem într-o decizie de Comitet Executiv”.
Practic, propunerea LPF „de prelungire a sezonului competițional până pe 18 august, cu baraj de promovare / menținere în 21 august. Și cu debut de sezon pe 22 august. A fost respinsă această propunere. S-a avansat o altă variantă pentru a fi discutată de LPF cu cluburile din play-out, şi anume dacă îşi doresc ca meciurile de baraj  să se dispute în 9 şi respectiv 12 august, cum era stabilit iniţial. Sau să se mai câştige o dată disponibilă pentru finalizarea Ligii 1, care să continue până în data de 9 august, în 12 august să avem meciul de baraj disputat într-o singură manşă. Astăzi sau mâine LPF şi-a luat această responsabilitate de a discuta cu cluburile din play-out-ul competiţiei şi a ne comunica un răspuns”, a spus Burleanu.
La aflarea acestor informații, toată lumea s-a întrebat ce se întâmplă cu FC Dinamo, care mai are de jucat cu Hermannstadt (acasă și în deplasare), Chindia (acasă și în deplasare), Sepsi (deplasare) și Viitorul (acasă)... Adică șase meciuri... Și e imposibil să le joace până în 9 sau 12 august! De altfel, după victoria de la Voluntari (2-1), de duminică seară, antrenorul Gigi Mulțescu acuza modul în care a fost programată echipa bucureșteană, care urma să dispute cele 6 meciuri până în... 18 august. „Este inadmisibil să fim programaţi în halul ăsta! Nu se poate la două zile! O echipă care a stat atât în carantină... Jucătorii nu s-au adaptat la efort. Sunt afectate organele vitale. Ce facem? Aşteptăm să cadă unul pe teren? Nici dacă eram pedepsiţi la ocnă pentru vini foarte grave nu se întâmpla aşa”, a comentat situația Gigi Mulțescu.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1