Rescrieţi istoria la Lisabona!

Ultima actualizare:

    Jucătorii de la Vaslui au încasat două goluri la Lisabona, în 2011
Jucătorii de la Vaslui au încasat două goluri la Lisabona, în 2011

Stadionul „Jose Alvalade” e tărâm interzis pentru cluburile româneşti. Timişoara, Dinamo şi Vaslui au plecat bătute de aici şi, mai mult, nici una nu a putut marca vreun gol.

Marți seară, 15 august, elevii lui Nicolae Dică vor disputa turul “dublei” ce va hotărî numele echipei ce va ajunge în grupele Ligii Campionilor. Misiunea fcsb-iştilor e dificilă şi-n condiţiile în care statistica e îngrijorătoare. Sporting Lisabona s-a întâlnit de trei ori în cupele europene cu trupe din România şi chiar dacă a pierdut o calificare, totuşi acasă, pe “Jose Alvalade”, a fost de neînvins.

De fapt, jucătorii noştri nici nu au înscris vreodată. Prima a fost Timişoara în 1990. Bănăţenii au câştigat în ţară, cu 2-0, dar în deplasare au fost zdrobiţi cu 7-0. A urmat Dinamo anul următor şi după un 2-0 la Bucureşti, a urmat un eşec. Portughezii nu au trecut mai departe fiindcă au bătut doar cu 1-0, dar şi-au respectat blazonul pe teren propriu. Cel mai recent duel a fost în 2011, atunci când cei de la FC Vaslui s-au impus la Piatra Neamţ cu 1-0, însă la Lisabona au plecat învinşi cu 2-0.

“Jucătorii sunt pregătiţi şi ştim că acesta e meciul decisiv pentru intrarea în grupele Ligii. Toţi fotbaliştii au prime pentru calificare fiindcă e cel mai important eveniment ce se poate întâmpla într-un an şi performanţa trebuie plătită”, a spus preşedintele FCSB, Valeriu Argăseală. Apoi, a anunţat: “De ce să fie un miracol să batem?! Aşa spunea toată lumea şi când am mers la Plzen. Am făcut un meci foarte bun şi nu a fost o minune”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net