Reghecampf, martor la drama Realului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Laurenţiu Reghecampf ar fi trebuit să se afle în pline pregătiri pentru meciul cu Pandurii, de mâine, care i-ar putea aduce matematic titlul. Antrenorul Stelei a preferat în schimb să ia lecţii pe gratis de la Jose Mourinho şi Jurgen Klopp.

Returul semifinalei de Liga Campionilor dintre Real Madrid şi Borussia Dortmund a fost primul mare meci al săptămânii şi a atras oameni de fotbal din toată lumea. Tehnicianul roş-albaştrilor a mers şi el la Madrid însoţit de soţia sa, Anamaria Prodan şi de către fiul său, Laurenţiu junior.

Cei trei au petrecut o zi de marţi fantastică în capitala Spaniei, unde în avanpremiera meciului au vizitat stadionul şi sala de trofee de la Santiago Bernabeu. Cei trei şi-au făcut poze peste tot, s-au distrat, dar seara a venit vremea pentru ca şeful familiei să ia notiţe de la antrenorii celor două echipe, care au dat recital. Învingător a ieşit portughezul Jose Mourinho, dar nu la o diferenţă care să-i asigure calificarea. Prima repriză a aparţinut în totalitate Realului, care a ratat incredibil prin Higuain, Ronaldo şi Özil.

După 4-1 în tur şi 0-0 la pauză în retur, cei de la Dortmund au ieşit liniştiţi de la cabine şi puteau rezolva meciul. Super-polonezul Lewandowski şi Reus puteau închide calificarea şi evita finalul de foc care avea să-i aştepte, dar au ratat şi ei antologic. În minutul 83, când nimeni nu se mai aştepta, madrilenii au început "Remuntada" la care se gândiseră o săptămână întreagă.

simeon stalpnicul png

Mai întâi, Benzema a deschis scorul, Ramos a făcut 2-0 cu două minute înainte de final şi tot stadionul a luat foc. Mai era nevoie de un singur gol pentru ca minunea să se întâmple, dar acesta n-a venit şi Mourinho a trebuit să se recunoască eliminat de o manieră mai dramatică decât se aştepta. Cu glonţul trecându-le pe la ureche, nemţii aşteaptă acum o finală în Liga Campionilor de vis, pe Wembley-ul din Londra, la 25 mai. Dortmund n-a mai ajuns într-un ultim act de 16 de ani, când au şi câştigat trofeul în faţa lui Juventus.

"Se pare că noi nu putem să ne calificăm fără dramă. A fost prima dată când am renunţat să mă uit la un meci din cauza problemelor la inimă. Am stat în ultimele 20 de minute ale meciului încuiat în toaletă, mi-am acoperit urechile şi priveam către ceas. Mi-au trecut tot felul de gânduri prin cap", a declarat preşedintele nemţilor, Hans-Joachim Watzke.

În schimb, la Real e înmormântare după ce a fost elimminată pentru a treia oară consecutiv din semifinalele Ligii Campionilor, fiind singura echipă din istorie care a reuşit asta. Toată lumea se aşteaptă acum ca Mourinho să plece de la Madrid. "S-ar putea să rămân, s-ar putea să nu. E important pentru mine să fiu într-un loc în care sunt dorit cu adevărat. Sunt multe persoane în Spania care mă urăsc", a declarat "The Special One". Şi Cristiano Ronaldo l-a trădat spunând la final: "Mourinho? Nu-mi pasă de el, ci doar de Real Madrid şi de mine".

Spaniolii, în lacrimi la final

Toată lumea era supărată la Madrid după ratarea calificării în finală, dar cei mai afectaţi au fost liderii şi căptanii echipei, Iker Casillas şi Sergio Ramos. Cei doi apar într-o fotografie pe site-ul clubului "Blanco" în care se ţin în braţe şi plâng efectiv ca nişte copii. De partea cealaltă, nemţii şi-au pus poze pe Facebook în care apar îmbrăcaţi în tricouri speciale inscripţionate cu mesajul: "Wembley Calling", aluzie la finala de la Londra.

«Messi» al lor are ruptură musculară

Borusia Dortmund l-a pierdut încă din minutul 13 al partidei de la Madrid pe cel mai bun jucător al lor, Mario Gotze. Mijlocaşul are o ruptură musculară la coapsă şi nu se ştie dacă va fi recuperat până la finala de peste trei săptămâni. Oricum, e de văzut dacă acesta va accepta să joace împotriva lui Bayern, echipa la care va juca din sezonul viitor, şi dacă da, cum o va face.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net