Reghecampf, în criză de timp şi de idei

Ultima actualizare:

    Laurenţiu  Reghecampf nu  e mulţumit de  lotul echipei sale
Laurenţiu Reghecampf nu e mulţumit de lotul echipei sale

Steaua a intrat în linie dreaptă cu pregătirea stagiunii de primăvară, însă antrenorul Laurenţiu Reghecampf simte că-i fuge pământul de sub picioare. Timpul nu e de partea tehnicianului, care se confruntă cu mari probleme în toate compartimentele.

Roş-albaştrii au revenit ieri în Antalya pentru al doilea cantonament al iernii, următoarele două săptămâni urmând să fie pline de meciuri amicale şi de antrenamente intense. Din păcate, noua faţă a Stelei, aşteptată în primul rând de patronul Gigi Becali, e departe de a ieşi la suprafaţă, aşa cum ne-a arătat şi singurul amical disputat până acum (0-2 cu nişte azeri). Practic, în afara postului de portar, acoperit de cuplul Niţă – Stăncioiu, Reghe n-are o idee precisă asupra felului în care va arăta echipa în primăvară. Vina nu e numai a antrenorului, ci şi a finanţatorului Becali, care întârzie să întărească lotul de jucători în punctele slabe. Aşadar, până la meciul cu CFR Cluj de la 5 februarie, Reghe se confruntă cu câteva întrebări majore la care n-are deocamdată răspuns.

simeon stalpnicul png

Apărarea e fără „specialişti”. La această oră, Reghecampf are la dispoziţie doar patru fundaşi de meserie (Tamaş, Toşca, Momcilovic şi puştiul Simion), Enache şi Moke fiind reprofilaţi din mijlocaşi. Cum Toşca e cu gândul mai mult la plecare (e curtat de Betis Sevilla) va fi aproape imposibil ca Steaua să-şi cristalizeze rapid o linie defensivă. În criză de idei, Reghe a încercat inclusiv variante fanteziste, gen atacantul Tudorie, folosit ca stoper.

simeon stalpnicul png

Improvizaţii la mijloc. Adept al sistemului cu doi închizători, Reghecampf ştie că Mihai Pintilii e într-o scădere de potenţial fizic, astfel că va testa în zilele următoare diverse formule. Rămasă şi fără Bourceanu, Steaua îi are în lot pe Muniru, Achim şi Filip, însă aceştia n-au rupt niciodată norii. Posibile improvizaţii ar fi folosirea la „închidere” ori a revelaţiei Ovidiu Popescu ori a brazilianului Boldrin.

simeon stalpnicul png

Alibec n-are ajutoare pe măsură. Transferul iernii în fotbalul românesc nu va putea să dea goluri pe bandă rulantă de unul singur. În primul rând, Alibec va avea nevoie de o perioadă de acomodare cu principalii săi „servanţi” de pe benzi, Adi Popa (dreapta) şi  De Amorim (stânga). Mai rămâne semnul de întrebare ridicat de cine îl va ajuta pe Alibec din centru. La acest capitol, Reghe nu ştie cât de repede se va recupera după operaţie Florin Tănase, nici dacă va fi adus sau nu un alt „decar”, gen Budescu, şi nici dacă Alibec şi Gnohere vor putea juca în acelaşi timp.

Lotul Stelei deplasat în Turcia

  • Portari: Niță, Stăncioiu, Poiană
  • Fundaşi: Enache, Tamaş, Toşca, Moke, Momcilovic, Simion
  • Mijlocaşi: Popa, Jakolis, Ov. Popescu, Pintilii, Muniru, Achim, Filip, De Amorim, Boldrin, Mihalcea
  • Atacanţi: Alibec, Gnohere, Tănase, Man, Tudorie

Programul amicalelor din Antalya

Dată  |  Meci

  • 24 ianuarie    Steaua - Vardar Skopje
  • 26 ianuarie    Steaua - Terek Groznîi
  • 28 ianuarie    Steaua - Slovan Bratislava
  • 31 ianuarie    Steaua - Wisla Cracovia
  • 2 februarie    Steaua - Hajduk Split
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net