Reghe, Steaua ta s-a spart în bucăţi!

Ultima actualizare:

    Laurenţiu Reghecampf este ca şi instalat în funcţia de antrenor principal la Steaua, echipă cu care a mai cucerit două titluri de campionFoto: Mediafax
Laurenţiu Reghecampf este ca şi instalat în funcţia de antrenor principal la Steaua, echipă cu care a mai cucerit două titluri de campionFoto: Mediafax

Dacă va accepta să lucreze din nou sub comanda lui Gigi Becali, Reghecampf va găsi la Steaua un lot de fotbalişti schimbat aproape în totalitate. Faţă de echipa de acum trei ani, supravieţuitorii pot fi număraţi pe degetele unei singure mâini.

Tot mai multe semne indică faptul că patronul Stelei va apela din nou la Laurenţiu Reghecampf, antrenorul care a adus două titluri consecutive în vitrina roş-albaştrilor (2013 şi 2014) şi care a pus bazele pentru cel din 2015, cucerit sub comanda lui Gâlcă. În Bulgaria, Reghe are zilele numărate la Litex Loveci, presa de la sud de Dunăre anunţând iminenta despărţire, care ar urma să se producă în luna ianuarie. În paralel, tehnicianul de 40 de ani discută des la telefon cu Gigi Becali, negocierile purtându-se în special pe latura financiară. Asta pentru că Reghecampf o poate părăsi oricând pe Litex, dar în schimbul unei clauze de reziliere care se ridică la câteva sute de mii de euro, bani care ar urma să fie plătiţi de Becali.

Şansele ca Reghecampf să repete la Steaua isprava de la primul său „descălecat”, început în vara lui 2012, sunt însă afectate de lotul de jucători pe care îl va găsi acum la campioana României. În acest sens, e de-ajuns să facem o comparaţie cu echipa de start a Stelei din urmă cu exact trei ani. În decembrie 2012, roş-albaştrii aveau un prim 11 de vis, care obţinea calificarea în primăvara europeană a Ligii Europa în urma unei remize (1-1) obţinute la Copenhaga. Cine a mai rămas din acea formulă câştigătoare? Doar Chipciu şi Adi Popa dintre titulari, în timp ce Lucian Filip a fost rezervă. În rest, ceilalţi jucători cu care Reghecampf  defila în 2012 au plecat spre alte zări. Mai grav e însă faptul că Gigi Becali n-a adus nimic de valoare în loc. Cea mai bună dovadă e oferită de site-ul transfermarkt.de, valoarea cumulată a lotului Stelei din prezent (25 de milioane de euro) fiind cu 10 milioane de euro mai mică faţă de Steaua de acum trei sezoane.

Chipciu şi Popa sunt de vânzare

Cei doi supravieţuitori din 2012 se află de mult timp pe lista de transferuri a lui Gigi Becali, fiind şanse mari ca ei să rateze reîntâlnirea cu Reghecampf. Pentru a obţine o sumă cât mai mare de bani, Steaua va încerca să-i vândă pe Chipciu şi pe Adi Popa în fereastra de transferuri din luna ianuarie. Becali i-a stabilit preţul lui Chipciu la 3-4 milioane de euro, în timp ce Popa e de vânzare pentru un milion de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net