Rednic a rezistat 5 etape la arabi. Al Faysaly l-a demis pe "Puriu"

Ultima actualizare:

    La arabi e greu să antrenezi, iar “Puriul” e ultimul care poate confirma asta după ce a fost demis rapid de saudiţii de la Al FaysalyClick.ro
La arabi e greu să antrenezi, iar “Puriul” e ultimul care poate confirma asta după ce a fost demis rapid de saudiţii de la Al FaysalyClick.ro

Arabia Saudită este unul dintre cele mai conservatoare state arabe, libertăţile din Emirate, Qatar sau Oman fiind doar un vis în “Regat”. Iar asta se vede şi în modul dictatorial în care e condus fotbalul de club şi căruia i-a căzut victimă un alt român.

Mircea Rednic a făcut o călătorie lungă de la vest la est şi la 1 iulie a semnat cu Al Faysaly după doi ani la Mouscron, în prima ligă belgiană. A sperat că va face ceva  “purici” în Deşert, dar planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg nicăieri, cu atât mai puţin la arabi. Astfel, după doar cinci etape în care nu a câştigat niciun meci “Puriul” a reuşit să-şi pună în cap pe toată lumea în club, de la vestiar până la conducerea aministrativă. Nu neapărat rezultatelel l-au nenorocit însă, ci mai ales tentativa de a-şi face din nou jocurile pe piaţa transferurilor, lucru neagreat de şeici. Se pare că Rednic a vrut să scape de o parte din grupul de şapte străini pe care îi are acum în lot pentru a aduce el alţii după modelele deja brevetate. Pe listă ar fi fost inclusiv doi jucători de la liderul din Liga 1, FCSB, saudiţii oferind pe Harlem Gnohere şi pe Florin Tănase un preţ total de 15 milioane de euro. Din păcate pentru el, dar şi pentru Gigi Becali care nu a mai apucat să facă vânzarea, străinii au auzit şi l-au săpat pe antrenor prin rezultate înainte să vină iarna şi să-i dea Rednic pe ei afară.

Şumudică şi Isăilă rămân pe loc

Din patru antrenori români cu care s-a plecat la drum în sezonul 2018-2019 al primei ligi saudite au mai rămas sub contract doar doi. Ciprian Panait a fost demis de Al Batin chiar înainte de primul meci pentru a i se face loc legendei belgiene, Franky Vercauteren, iar Rednic a picat ieri. Astfel, rămân să ducă tricolorul mai departe Marius Şumudică, la Al Shabab, şi Daniel Isăilă, la Al Hazm. Ultimul stă însă şi el cu bagajele făcute pentru că echipa sa are doar cu un punct mai mult decât “fosta” lui Rednic şi nici patronii lui nu stau mai bine cu răbdarea.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net