Recep Erdogan, invitat la nunta lui Ozil

ozil-erdogan-profimedia-0444310953.jpg

Recep Erdogan, președintele Turciei, a fost prim martor la nunta lui Ozil
Recep Erdogan, președintele Turciei, a fost prim martor la nunta lui Ozil
Foto: Profimedia

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a ținut un discurs urându-le mirilor să aibă 4 copii. Ceremonia s-a desfășurat într-un hotel de lux din Istanbul, iar mireasa e Amine Gulse, actriță și manechin, fostă Miss Turcia. Cei doi au început să se întâlnească din 2017, iar anul trecut și-au anunțat logodna.

Aflat în vacanță, Mesut Ozil (30 de ani) s-a căsătorit la Istanbul, iar printre invitați speciali la eveniment s-a aflat și Recep Erdogan. Fotbalistul lui Arsenal Londra anunțase încă din luna martie că i-a cerut președintelui Turciei să-i fie prim cavaler de onoare. Ceea ce a stârnit un val de critici în Germania, ţara sa natală. Potrivit BBC, Helge Braun, şefa biroului cancelarului Angela Merkel, a declarat atunci, pentru cotidianul ”Bild”, că "este trist" că Ozil o astfel de alegere.
Nu este pentru prima dată când Erdogan participă la căsătoria unei persoane publice în Turcia. Iar prezența sa la nunta lui Ozil s-a petrecut chiar înaintea reluării alegerilor din Istanbul. 
Născut la Gelsenkirchen, în 15 octombrie 1988, mijlocașul ofensiv are și cetățenie germană, dar și turcă. Anul trecut, el și-a anunțat retragerea din naționala Germaniei din cauza criticilor ce l-au vizat după ce s-a fotografiat cu președintele Turciei înaintea Campionatului Mondial din Rusia. Atunci, Erdogan a reacționat imediat, sunândul: ”Am vorbit cu el. Atitudinea lui a fost naționalistă. Nu au putut accepta poza noastră. Îl sprijin pe Mesut după toate comentariile apărute”.

A fost campion mondial cu Germania în 2014

Mesut Ozil a înscris 23 de goluri în cele 92 de meciuri disputate pentru reprezentativa Germaniei, cu care a cucerit titlul mondial în 2014 și medalia de bronz la CM 2010. De asemenea, a fost campion european cu echipa de speranțe în 2009. Campion și câștigător al Cupei Spaniei cu Real Madrid, a disputat finala Ligii Europa (UEFA) cu Werder Bremen (2009) și cu Arsenal Londra (2019). 

Loading...