Recep Erdogan, invitat la nunta lui Ozil

Ultima actualizare:

    Recep Erdogan, președintele Turciei, a fost prim martor la nunta lui OzilFoto: Profimedia
Recep Erdogan, președintele Turciei, a fost prim martor la nunta lui OzilFoto: Profimedia

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a ținut un discurs urându-le mirilor să aibă 4 copii. Ceremonia s-a desfășurat într-un hotel de lux din Istanbul, iar mireasa e Amine Gulse, actriță și manechin, fostă Miss Turcia. Cei doi au început să se întâlnească din 2017, iar anul trecut și-au anunțat logodna.

Aflat în vacanță, Mesut Ozil (30 de ani) s-a căsătorit la Istanbul, iar printre invitați speciali la eveniment s-a aflat și Recep Erdogan. Fotbalistul lui Arsenal Londra anunțase încă din luna martie că i-a cerut președintelui Turciei să-i fie prim cavaler de onoare. Ceea ce a stârnit un val de critici în Germania, ţara sa natală. Potrivit BBC, Helge Braun, şefa biroului cancelarului Angela Merkel, a declarat atunci, pentru cotidianul ”Bild”, că "este trist" că Ozil o astfel de alegere.Nu este pentru prima dată când Erdogan participă la căsătoria unei persoane publice în Turcia. Iar prezența sa la nunta lui Ozil s-a petrecut chiar înaintea reluării alegerilor din Istanbul. Născut la Gelsenkirchen, în 15 octombrie 1988, mijlocașul ofensiv are și cetățenie germană, dar și turcă. Anul trecut, el și-a anunțat retragerea din naționala Germaniei din cauza criticilor ce l-au vizat după ce s-a fotografiat cu președintele Turciei înaintea Campionatului Mondial din Rusia. Atunci, Erdogan a reacționat imediat, sunândul: ”Am vorbit cu el. Atitudinea lui a fost naționalistă. Nu au putut accepta poza noastră. Îl sprijin pe Mesut după toate comentariile apărute”.

A fost campion mondial cu Germania în 2014

Mesut Ozil a înscris 23 de goluri în cele 92 de meciuri disputate pentru reprezentativa Germaniei, cu care a cucerit titlul mondial în 2014 și medalia de bronz la CM 2010. De asemenea, a fost campion european cu echipa de speranțe în 2009. Campion și câștigător al Cupei Spaniei cu Real Madrid, a disputat finala Ligii Europa (UEFA) cu Werder Bremen (2009) și cu Arsenal Londra (2019). 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net